Posila z Hradce byla u všech gólů

Jako nedělní slunce nad Ďolíčkem, tak zářila i tvář exhradeckého klokana <b>Davida Zoubka</b> po utkání, jehož byl bez diskuse ústřední postavou. Snad ani po překrásné brance, kterou vstřelil na podzim ještě v černobílém dresu, nebyl po zápase obklopen tolika žurnalisty, jako po dnešním skvělém výkonu. Nejenže smazal pohotovou ranou jednogólový náskok svých bývalých spoluhráčů, ale ve druhém poločase i dvěma přesně rozehranými přímými kopy připravil další dvě branky klokanů. A to ještě tři votroci za zákroky na něj vyfasovali žluté karty...

V téměř kritické situaci obou týmů nebylo příliš času a nálady na předzápasové hecování se s kamarády, kteří stále působí ve východočeském klubu. „Potkal jsem kluky až před zápasem, dřív jsme se vůbec neviděli,“ potvrzuje David. Naopak zvýšenou motivaci chtěl společně s Lesákem a Szabem přenést na spoluhráče v zelenobílém dresu, a tak před zápasem padl v šatně slib vítězné prémie. O co šlo, nechtěl „Zub“ za žádnou cenu prozradit. „Je fakt, že jsme něco vypsali, ale opravdu nepřeknu, co to bylo,“ se smíchem odmítal naléhání novinářů. „Tohle by mělo zůstávat v kabině, jsou to už samy o sobě vyhecované zápasy a když k tomu něco ještě přidáme, tak je to jen dobře.“

Ani trenér Uhrin sázku neobjasnil. „Vím, že bývalí Hradečáci něco slíbili, ale je to mezi klukama, já u toho nebyl,“ nenapověděl lodivod klokanů. Až nová tvář v základní sestavě Vršovických, Luboš Kozel, byl sdílnější. Prozradil, že ve hře byla bedna šampaňského. Když připočteme tři kartóny tohoto moku, které bude muset dát do placu za každý dnešní vstřelený gól Bohemky brankář Holec, je jasné, že se alkohol v kabině pěkně hromadí. „Určitě nikdo nebude ochutnávat teď, všechno si necháme až na úspěšný konec sezóny,“ slíbil Kozel.

David Zoubek se raději vrátil ke třetí brance, díky níž nemuseli po dlouhé době příznivci Bohemky prožívat infarktový závěr utkání: „Viděl jsem, že tam zůstal Karol Kisel vzadu úplně sám, snažil jsem se ho najít, aby to mohl dát z první a on to nádherně vrátil. Vlastně trefil krásně Michala Polodnu do hlavy a tím vlastně bylo hotovo,“ s nadsázkou líčil poslední ze tří gólových momentů, na kterých se podílel. Ještě předtím ale bez přípravy pravou nohou přidal svou sedmou ligovou trefu v životě a ve druhém poločase z přímého kopu parádně posadil míč na hlavu skórujícího Rajnocha.

David tak byl tím, který měl hlavní podíl na zvratu nepříznivě se vyvíjejícího zápasu, z ojedinělé šance totiž poslal už v osmnácté minutě Východočechy do vedení Breda. Přestože celá tribuna přísahala, že gól padl po ofsajdu, rozhodčí Vidlák vsadil na svého asistenta, který nechal praporek u nohy. „Nevím, jestli tam byl i Breda, ale Klapka byl v ofsajdu určitě. My jsme si před zápasem říkali, že nesmíme spoléhat na sudí, protože oni dělají v každém kole obrovské chyby a je potom škoda kvůli tomu inkasovat. Naštěstí jsme se dokázali zvednout a zápas jsme otočili,“ přiblížil svůj pohled na celou situaci levý záložník.

David tuší, že se Hradec touto porážkou odepsal z ligové listiny pro přístí sezonu. „Myslím, že to je pro ně konec. Co jsem se doslechl, tak v týdnu vyhodili asistenta, což jsem ještě nezažil, aby asistent odcházel místo trenéra,“ divil se. „Já jsem tam byl sedm let, to vedení je pořád stejné a jak jsem se bavil s klukama, tak se nic nezlepšuje. V klukách to určitě není, celý problém je někde jinde. Já jsem rád, že jsem odešel, tam asi nikomu štěstí nepokvete,“ prozrazuje kořeny problémů Hradce Zoubek a jeho slova následně potvrdili i další hráči posledního týmu tabulky.

Jenže i Bohemka je silně namočená v sestupových problémech a bude velmi těžké se při předpokládaných bodových hodech jednoho z konkurentů z druholigového pásma vydrápat. „My musíme jít od zápasu k zápasu, vyhrávat všechno doma a občas přivézt i něco z venku. Vůbec nespekulujeme, kdo by mohl sestoupit místo nás, když všechny domácí zápasy vyhrajeme, někdo pod nás spadne,“ plánuje Zoubek.