Proti Blšanům s nožem na krku

V neděli v 16:30 nastoupí naši hráči k nesmírně důležitému střetnutí doma proti blšanským "chmelařům". Bohemka sice na jaře boduje, ovšem stejně tak se daří i ostatním sestupem ohroženým celkům – znamená to, že vítězit v domácím prostředí je pro klokany v současné situaci povinností a každé klopýtnutí by už mohlo být osudné. Na jaře jsme doma ztratili body pouze v derby se Slavií (1:1), venku jsme však ze čtyř zápasů přivezli pouhé dva body. Náš soupeř má v tabulce pouze o šest bodů více, na jaře venku prohrával, jedinou výjimkou bylo vítězství nad posledním Hradcem. V posledním ligovém zápase Blšanští ztratili doma všechny body, když podlehli Spartě 1:2.

Proti Blšanům s nožem na krku

FK Chmel Blšany – nejmenší prvoligová vesnice v ČR, je týmem, který je spojován se jménem rozporuplné osobnosti – bývalého bosse naší kopané Františka Chvalovského. Jeho vlivu vděčí Blšany za to, že se v rekordně krátké době proměnily z bezejmenného celku v prvoligový tým. Mezi elitou se "chmelaři" umístili nejvýše ve své první sezóně v lize (1998/99) – obsadili 6. místo, poté následoval volný pád až k loňské 14. příčce. V této sezóně mají jediný cíl – zachránit se. Nyní navíc prosákly na veřejnost informace, že vedení týmu dluží hráčům nemalé částky na výplatách, což mužstvu na pohodě nepřidá.
Blšany trénuje Günter Bittengel, branku hájí poměrně spolehlivě Aleš Chvalovský. Dirigentem obranných řad je Tichota, pomáhají mu Horáček a Pleško. Nejzkušenějším a zároveň nejužitečnějším hráčem Blšan je zkušený internacionál Jiří Němec, v záloze jej doplňují Bureš, Šelicha, Čížek či Vorel. Na špici hraje dvojice Žemlík – Sourada, připraven je i další legionář Josef Němec. Nejlepším střelcem je Žemlík se šesti trefami.

Doma jsme se s Blšany střetli v české lize celkem pětkrát s bilancí tři výhry, remíza a naposledy porážkou 0:1. Na podzim jsme v Blšanech zaznamenali naši dosud jedinou výhru na hřištích soupeřů v této sezóně, o výhru 3:1 se brankami zasloužili Hartig, Szabó a Baláž. Pokud tedy o víkendu Blšany porazíme, ztenčíme ztrátu na tři body a navíc budeme mít k dobru lepší vzájemné zápasy. Doufejme, že klokany přijde povzbudit i hodně diváků, kteří je poženou za třemi body...

Bilance Bohemky s Blšany v české lize:
7 utkání, 3 výhry, 2 remízy, 2 prohry, skóre  10:4

Poslední tři vzájemné zápasy:
Podzim 2001 Blšany - Bohemians 0:2
Jaro 2002      Bohemians - Blšany 0:1
Podzim 2002 Blšany - Bohemians 1:3