Za Bohemku se musíme rvát i na škváře!

Bohemku čeká posledních sedm zápasů, které rozhodnou, zda si zachová prvoligovou příslušnost. Svazuje trenéra <b>Dušana Uhrina</b> nervozita? "Není to nervozita, spíš bych řekl, že jsem hodně napnutý." V době rozhovoru jel trenér Uhrin sledovat druholigové utkání Mladá Boleslav - Pardubice. Jel snad pozorovat soupeře pro příští sezónu? "Ale kdepak, týdně chci vidět minimálně tři zápasy, dělám si obrázek a hledám potencionální posily," vysvětlil. Taková praxe dříve v Bohemce nebyla zvykem a hodně se zanedbávala. I dnes ji trenér dělá z vlastní iniciativy, vedení jej v tomto směru nijak neúkoluje. Do Boleslavi jel již s určitým tipem. "Mám vyhlédnuté hráče v obou týmech, vesměs mladé nadějné."

Do Zlína tým odjíždí v sobotu po tréninku, tedy okolo šestnácté hodiny. Trenér má soupeře dobře přečteného. "Musíme si dát pozor především na vynikající zálohu, která posílá výborné přihrávky na dvojici útočníků. Hlavně Lasota hraje v obrovské pohodě. Dobře sehraná je i obranná čtveřice, i když z ní zřejmě vypadne zraněný Klhůfek."

Pokud chce Bohemka v ševcovském městě uspět musí ze sebe vydat maximum. "Hráči musí pochopit, že musí jít nadoraz, vydat ze sebe víc, než jen povinnost. Třeba Dvořák v minulém utkání začal hrát až v době, kdy jsem ho chtěl střídat. Musí si uvědomit, že hraje za Bohemku a také za sebe a udělat vše pro úspěch," byl Uhrin konkrétní. Dvořáka jeho poslední výkon zřejmě bude stát místo v sestavě. "Přednost asi dostane Melecký, ale uvidíme po sobotním tréninku."

Uhrin si postěžoval, že týmu chybí osobnosti. "Ještěže máme alespoň Luboše Kozla. Na hřišti čekám mnohem víc od těch nejzkušenějších hráčů, ti by měli v krizových chvílích tým podržet. Nemůžeme to chtít od kluků, co mají na kontě pár zápasů v lize. Jenže fakt je, že v Bohemce se osobností těžko někdo může stát, protože jakmile už k tomu směřuje, přestoupí jinam."

Trenér Uhrin byl kritizován, že stále omlouvá nevýrazné výkony Josefa Obajdina, ačkoli sám hráč si sype popel na hlavu. "Znáte mě a víte, že nemám ve zvyku kritizovat hráče do médií. Samozřejmě, že jsme od Obajdina čekal víc, ale pořád věřím, že branky dá. Že to umí, o tom není pochyb." Zda Obajdin ve Zlíně nastoupí ovšem jasné není. "Trápí ho svalové problémy, stejně tak i Bednáře."

Do Zlína jede Bohemka pro tři body. "Tentokrát to prostě musíme vybláznit ještě více než obvykle. Jestli to pomůže, nevím, je to fotbal. Musíme ze sebe setřepat nervozitu a být mnohem odvážnější. Že nás čeká těžký terén? To je úplně jedno. I kdybychom hráli na škváře, musíme bojovat za Bohemku a její záchranu!"