Po víkendu už může být náš osud zpečetěn...

V neděli od 14:00 hod. se pokusí Bohemka vykřesat jiskřičku naděje v domácím střetnutí s Marilou Příbram. Klokani na jaře sice ještě neprohráli, poslední dvě zbytečné remízy s Blšany a s Jabloncem nás však pevně přikovaly na předposlední – sestupovou příčku. Příbramským se venku vůbec nedaří, poslední jejich výhra na hřišti soupeře je již přes rok stará (1:0 v Drnovicích), od té doby trvá černá 16-tizápasová série bez vítězství. Zato doma získal náš soupeř ze 13-ti zápasů 30 bodů (podlehl pouze v 5.kole Blšanům 1:2...), což mu stačí na klidný střed tabulky.

Po víkendu už může být náš osud zpečetěn...

FK Marila Příbram – veden svým kontroverzním šéfem Starkou – se dostal mezi nejlepší české kluby v roce 1997. Marila je v podstatě nástupkyní pražské Dukly, pokud ovšem nepočítáme dřívější úspěchy „vojáků“, nejlépe se umístila v sezóně 2000/01. Vloni sice neměla problémy s udržením nejvyšší soutěže, ovšem 13.místo bylo rozhodně zklamáním. Jejich cílem pro letošek bylo hrát bez starostí o ligovou příslušnost, což bez problémů splnili.

Příbram vede bývalý reprezentační šéf Chovanec. Post brankářské jedničky obsadil Sňozík, obrana hraje ve složení Svoboda, Formánek, Riegel, Turtenwald. Hru mužstva řídí Zavadil, ve středu pole mu pomáhá aktivní Otepka, dále pak Adamec, Birhanzl nebo Čáp. V útoku má jisté místo ostřílený Siegl, s ním nastupuje Kulič a Luis Fabio Gomes většinou pouze střídá. Horst Siegl je se šesti trefami do černého kanonýrem mužstva.

Bohemka doma na Příbram umí – v lize se s ní střetla čtyřikrát a pokaždé vyhrála – naposled vloni na jaře 2:0 (Baláž, Šnajdr) - celkové skóre je pak 8:1. Vezmeme-li v úvahu, že Příbram hraje venku katastrofálně, Bohemka doma na jaře neprohrála, v ďolíčku vždy s Marilou uspěla a navíc – Příbrami už „o nic nejde“, mělo by být vše jasné. To však před zápasy s Blšany a Jabloncem bylo také... Takže se nabízí jiná úvaha – v případě naší prohry a nečekaného blšanského tříbodového importu z Ostravy už můžou mít klokani definitivní druholigovou jistotu pro příští sezónu. Ale to je pouze teorie, která se snad nenaplní, třeba ještě závěr ligy zdramatizujeme!