Někteří hráči Bohemku opustí, říká Kavalírek

Blíží se konec sezóny, který bude pro Bohemku pravděpodobně velmi smutný. Sedmibodová ztráta čtyři kola před koncem příliš nadějí k záchraně ligy nevěstí. Co bude s hráčským kádrem, až rozhodčí v posledním kole naposledy zapíská? Kdo odejde, kdo bude pokračovat v případě, že další sezóna bude druholigová? Včera proběhla schůzka hráčů s generálním ředitelem klubu Janem Kavalírkem. Tam si hráči vyslechli pokyny, že se mají plně soustředit na závěr ligy a nemají spekulovat, co s nimi bude v létě. Nelze ale poručit zástupcům jiných klubů, aby svými lasy nemířili na vybrané fotbalisty...

Někteří hráči Bohemku opustí, říká Kavalírek

To je případ největšího klenotu současné Bohemky, Karola Kisela. Jan Kavalírek říká: "Pokud se sestoupí a přijde odpovídající nabídka, Kisel odejde. Pro něj by to bylo lepší a nám by to zajistilo finanční příjem na další sezónu. O tom, co se píše v novinách, že by to měl být Liberec, kam Kisel půjde, jsem se také pouze doslechl, žádná nabídka na stole zatím neleží."

Kavalírek připouští, že to nebude jen slovenský reprezentant, kdo se s týmem rozloučí. "Nevylučuji, že odejdou i další, budou to převážně ti, kteří v závěru ligy nesplnili naše očekávání," nepřímo ukazuje ředitel klubu na fotbalisty, od kterých se očekávaly mnohem lepší výkony. V posledních kolech pro slabou formu sedí jen na lavičce například Melecký nebo Dvořák.

Naopak zůstat i pro případnou druhou ligu má zájem fotbalista, od kterého by se to tolik nemuselo čekat. Luboš Kozel, hráč, který zažil velké zápasy v dresu Slavie, připouští, že pokud bude zájem ze strany Bohemky, je ochoten pomoci k návratu mezi elitu. Jeho podmínkou je ovšem udržení převážné části současného kádru. Co na případ Kozel říká Jan Kavalírek? "O Kozlově zájmu víme, končí mu smlouva a my s ním už jednáme. Zájem je oboustranný, ale druhá věc je dohoda o podmínkách kontraktu."