Zamíří Keita a Morisaki do Bohemky?

Jak v pondělí prozradil prezident klubu Pavel Švarc, do druhé ligy možná vyrukuje klub s klokanem ve znaku s dvěma exotickými posilami. Jde o dva japonské hráče. Funkcionáři Bohemians komunikují prostřednictvím emailu jen s jedním z nich.<br/><br/>Jaká jména tedy možná v příští sezóně uvidíme na soupisce Bohemky? Keita a Kazuhide Morisaki (na snímku). Oba zřejmě dostanou šanci v přípravě druholigového týmu, která začne 23. června pravděpodobně pod vedením trenérské dvojice Zdeněk Hruška a Karol Dobiaš.

Zamíří Keita a Morisaki do Bohemky?

Oba Japonci navštívili Prahu před měsícem, kdy v závěru ligové soutěže podstoupili testy. Pod vedením trenéra Uhrina absolvovali čtyři tréninky a poté odjeli zpět do Německa. U našich západních sousedů oblékají dres Saarbrückenu, tedy týmu, v němž trénuje bývalý hráč Bohemians Stanislav Levý. Ten byl jedním z kandidátů na post nového kouče klokanů, ale překážkou byla jeho smlouva, která vyprší až za rok.

Keita a Morisaki jsou produkty unikátního projektu 1.FC Saarbrücken. Tento německý klub proslul výchovou japonských hráčů. V A-týmu má v současnosti jednoho Japonce, stejně tak v B-týmu a třetí mužstvo Saarbrückenu, které hraje čistě amatérskou soutěž, je složeno výhradně z japonských fotbalistů.

Kazuhide Morisaki je jediným Japoncem, který obléká dres B-týmu Saarbrückenu. Šestadvacetiletý záložník působí v Německu dva roky a v uplynulé sezóně nastoupil v deseti zápasech, ve kterých dokázal dát tři góly. O druhé z případných posil, Seiko Keitovi, zatím  mnoho informací není. Nastupuje za amatérský tým japonských mladíků a je mu 19 let.

Do Prahy by měli oba dorazit na začátek letní přípravy. "Od Japonců si slibujeme i přilákání některé z japonských firem ke vstupu do klubu," podotkl Pavel Švarc, majitel Bohemians. Na zkoušky by se mělo objevit i pět fotbalistů z afrického Senegalu. Do boje o místo v kádru se zapojí také všichni hráči, kteří jsou na hostování z Bohemians v třetiligových týmech.