Zdeněk Hruška: Japonce chceme získat

Příprava Bohemians se znovu po dlouhý letech odehrává výhradně v domácích podmínkách. Odpadl tradiční zájezd do Francie, a tak klokani brázdí českou kotlinu. Spolu s českými hráči se připravují i dva Japonci z německého Saarbrückenu - Keita Tschuiya a Kazuhide Morisaki. Oba se jeví v přátelských zápasech velmi dobře. "Snažíme se je získat. Vše je teď otázka jednání mezi kluby," říká trenér Zdeněk Hruška.<br/>Jeho svěřenci se tento týden připravují na stadiónu v Ďolíčku, protože odpadlo plánované soustředění v Nymburce. Z toho důvodu byl přeložen i přátelský zápas s Viktorií Žižkov. Na konci tohoto týdne čeká klokany turnaj v Hlinsku. "Odehrajeme tam dva zápasy a přeladíme tak trochu na herní notu. Dosud šlo především o fyzičku, ale snažili jsme se do toho zapojit i balón," popsal dosavadní průběh přípravy nový trenér.

Zdeněk Hruška: Japonce chceme získat

Žádný příchod ještě nebyl definitivně dotažen do konce. Jisté jsou pouze odchody. Kisel už hraje v Liberci, Dvořák ve Starém Městě, Holcovi skončila smlouva a hledá si angažmá, Klinka ukončil hostování a vrátil se do Českých Budějovic, Kozel zkouší štěstí v prvoligové Plzni, Obajdin proti Bohemce zřejmě nastoupí za rezervu Sparty a brankář Šimon začne přípravu v druholigových Pardubicích. Jedná se tedy o sedm odchodů z neúspěšného prvoligového kádru.

Kolonka příchody zatím zeje prázdnotou. "Hodně hráčů máme těsně před uzavřením smlouvy a nechceme to zakřiknout," vysvětluje trenér Hruška a jen potvrzuje, že se možná čeká na návrat ředitele Kavalírka z dovolené. Za týden by tedy mohlo být jasno. Z případných posil se velmi dobře jeví gólman Pardubic Raba a také oba Japonci. Útok by mohl oživit příchod talentovaného Střihavky, odchovance Bohemians, který už prošel Spartou a Jabloncem. Ve středu zálohy dostává hodně příležitostí Dozorec, který dokonce zdědil po Kiselovi číslo 9. V uplynulé sezóně tento střední záložník působil v druholigových  Neratovicích.

"Nikoho nechceme vyhazovat. Zatím si v přípravě ponecháváme i mladé hráče a poté rozhodneme, koho pošleme na hostování," osvětluje strategii trenérského tandemu Hruška - Dobiaš hlavní kouč.  Přestupová škatulata se teprve dostávají do pohybu. Oficiální termín FIFA pro přestupy začal 1. července a skončí 31. srpna.