Boj s Viktorkou - zranění místo gólů

Stadión Přátelství na Strahově sice při přípravném utkání Bohemians - Viktoria Žižkov příliš svému jménu nedostál, ale soupeři se ve velmi tvrdém a nervózním utkání rozešli smírně 0:0. Klokani tak ani ve druhém zápase proti ligovému soupeři nedali gól. Kvůli zranění ale museli odstoupit dva hráči - Ondřej Švejdík a Michal Lesák.<br /> <i><a href="http://www.fc-bohemians.cz/zapasy/zapas.asp?kod=431">Sestava</a> v sekci Zápasy</i>

Boj s Viktorkou - zranění místo gólů

Talentovaný obránce Ondřej Švejdík si ve 21.minutě nešťastně vykloubil rameno. V souboji fauloval útočníka Viktorie Žižkov a při dopadu na trávník si způsobil nepříjemné zranění. "Čtrnáct dní musí být v absolutním klidu a až poté může začít s postupným tréninkem. Je to dlouhodobější zranění," vyslovil nemilou prognózu trenér Zdeněk Hruška. Michal Lesák odkulhal po hodině hry s poraněním kolena, ale měl by se dát během pár dní do pořádku. Kluboví lékaři mají stále, co dělat. David Zoubek laboruje s kolenem, do pořádku se už dává Aleš Bednář. Proti Viktorce se ve druhé půli objevili dva uzdravení - Jan Rajnoch a Kamil Matuszny. Druhý jmenovaný se v dresu Bohemians objevil po roční pauze, během které se podrobil operaci křížových vazů.

Odpolední seance na Strahově přinesla divákům mnohá překvapení. Tak například Ondřej Szabó a jeho nový post krajního pravého záložníka. Fanoušci Bohemky si jen těžko dokázali představit podsaditého blondýna, jak pendluje podél postranní čáry. "Jsme v přípravném období, takže prostě zkoušíme. Já jsem Szaba viděl uprostřed zálohy jen jednou. Některé hráče známe více, jiné méně, takže musíme zkoušet," tvrdí Hruška.

Mezi další experimenty patřila Rajnochova pozice obránce. Na tu nastoupil ve druhé půli. V zápase se objevilo celkem 16 hráčů. Tentokrát se nedostalo na ostříleného Janáčka, dravého Polodnu, ani na navrátilce Baláže. Všichni by měli dostat příležitost na sobotním turnaji v Hlinsku.