Japonci už patří Bohemce

Působení japonských fotbalistů <b>Keity Tschuiya</b> a <b>Kazuhide Morisakiho</b> (na snímku) v dresu Bohemians se zprvu zdálo být jen epizodkou exotických hráčů. Dnes se ale potvrdilo, že je všechno jinak. Oba fotbalisté, kteří byli v Bohemce na zkoušce z německých nižších soutěží, už podepsali profesionální kontrakt s vršovickým klubem. "Už je to jisté, smlouva je jednoletá s opčním právem," potvrdil nový trenér Zdeněk Hruška, který se už několikrát nechal slyšet, že by si příchod těchto hráčů velmi přál. Může být tedy spokojený, stejně jako je spokojený i pokladník klubu, protože Japonci přicházejí kvůli svému amatérskému statutu, se kterým v Německu působili, bez odstupného...

Japonci už patří Bohemce

Hruška by Japonce rád nasadil již do sobotního pohárového utkání v Hořovicích, ale vše nyní záleží na rychlosti Německého fotbalového svazu, který musí vyřídit potřebné formality. 

Tím by se podle Hrušky mělo prozatím uzavřít téma příchody. "Nikdo další už nepřijde, spíš bych to řekl tak, že během zítřka ještě něco dotáhneme do konce a budu mít další oficiální informaci," trochu tajemně naznačil kouč.

Ani on však nedokázal potvrdit, zda se bude druhá liga hrát v Ďolíčku nebo nakonec dojde ke stěhování. "To je otázka pro někoho kompetentnějšího, za sebe ale říkám, že bych tomu byl moc rád. Když k tomu připočtu i plánovaný nedělní podvečerní termín, je jasné, že by to byla pro fanoušky pod světly pěkná podívaná," těší se na ligový start, který se ale odehraje nejprve na náhradním hřišti v Teplicích.