Dušan Uhrin odpovídal na vaše dotazy

I když už <b>Dušan Uhrin</b> není nějaký čas trenérem Bohemky, odpověděl na většinu vašich dotazů, které jste mu zaslali ještě v době, kdy se o jeho odchodu teprve spekulovalo. Mnoho otázek tedy už není aktuálních, některé už Uhrin nemohl odpovědět, jiné zkusil řešit hypoteticky. "Vynechal jsem nějaké dotazy, ke kterým už jsem neměl co říct a také jsem neodpovídal na otázky, které mi přišly nekorektní, věřím, že mě čtenáři pochopí," doplnil Dušan Uhrin, který se fanouškům omluvil za zpoždění v zaslání odpovědí, které byly způsobeny dovolenou a následně technickými problémy.<br/>Otázky a odpovědi:

Dušan Uhrin odpovídal na vaše dotazy

1) Důvodem angažování Josefa Obajdina bylo jméno, nebo jste byl seznámen s jeho aktuální formou?

Pepíka jsem angažoval, protože to je zkušený hráč a myslel jsem si, že nám v boji o záchranu pomůže. S jeho aktuální formou jsem byl seznámen. Celou zimní přípravu trénoval a hrál ve Spartě a patřil v utkáních mezi nejlepší střelce.

2) Pohled na tabulku ukazuje, že k záchraně by pohodlně stačilo zvítězit ve třech domácích zápasech, a to s Blšany, Jabloncem a Příbramí. V čem vidíte důvod nezvládnutí těchto klíčových zápasů?

Hlavní důvod vidím v utkání s Blšany a se Zlínem, kde jsme chtěli a měli vyhrát. Jinak příčina neúspěchu není jen v těchto utkáních, kde jsme nebyli schopni proměňovat ani ty největší šance.

3) Rozdělím Bohemku do kategorií vedení, trenér, hráči. Mohl byste procentuelně vyjádřit podíl každé z kategorií na sestupu?

Příčin sestupu je strašně moc. Každý má na sestupu svůj díl viny, ať se jedná o trenéra, hráče a nebo funkcionáře. Fotbal a jeho prezentace není dílo jednotlivce, ale všech lidí, kteří jsou zodpovědní za chod klubu. Procentuální vyjádření je strašně těžké a myslím si, že by nebylo z mé strany objektivní.

4) Byli v kádru Bohemky na jaře hráči, kteří nepřistupovali k plnění svých povinností na 100%?

Myslím si, že tato otázka by měla být položena hlavně hráčům.

5) Představte si situaci, že jste fanouškem fotbalového týmu, jehož trenér si dá předsevzetí záchrany mužstva v soutěži a vyjádří pevnou víru ve splnění tohoto předsevzetí. Dílo se nepodaří, trenér zůstává a vyhlašuje předsevzetí okamžitého postupu zpět. Věřil byste takovému trenérovi?
Siano

Řada trenérů sestoupilo a následující sezónu se opět dostalo nazpět do první ligy. Víte, kdybych si myslel, že sestoupíme, tak bych sám okamžitě odešel.

--------------

Pane Uhrine, v atmosféře neúspěchu Bohemky Vám mnozí fandové slušně řečeno nevěří. Přesto si myslím že Vaše premiéra v 1. lize nebyla nejhorší a přál bych si, abyste u mužstva zůstal. Chtěl bych se zeptat, jakou máte vizi pro 2.ligu, chcete stavět na stávajících hráčích, přestože mnozí zklamali, nebo půjdete těžší cestou a pokusíte se postavit nový tým z perspektivních (i když neznámých hráčů). Děkuji za odpověď a přeji více úspěchů v trenérské práci.
Oleg Rambousek

I když už nejsem trenérem Bohemky, tak Vám musím odpovědět. Někteří hráči by opravdu tým museli opustit. Měl jsem vyhlédnuté pouze hráče do 21 let.

--------------

1) Proč David Šimon nedostal příležitost předvést své kvality dříve a stále byl prosazován nejistý a chybující Holec? Bylo to jen Vaše rozhodnutí nebo v tom výraznou roli sehrál také asistent přes gólmany?

Konečné rozhodnutí bylo moje, ale samozřejmě jsem všechno s trenérem brankařů konzultoval a on měl stejný názor. Kdyby Šimon při tréninku před Olomoucí nevypadal katastrofálně, chytal by už v Olomouci.

2) Jaký máte názor na kauzu Drobisz?

Nevím, co si o tom mám myslet a nechci se k tomu vyjadřovat.

3) Nemáte také pocit že Bohemka byla v lize "nechtěná"? - viz chyby rozhodčích (odvolaná penalta, neuznaný gól s Blšany atd.), Járův zlínský výrok k Rajnochovi o nemožnosti vyhrát, maximální možný trest "za Ritchieho".

Nevím, jestli nechtěná, ale myslím si, že neuznaný gól s Blšany byl rozhodujícím momentem našeho sestupu. Máte pravdu, rozhodčím se na našich utkáních až na výjimky moc nedařilo.

Děkuji Vám za vaše odpovědi a hodně štěstí do další práce ať již v Bohemce nebo jinde. laola

--------------

Vím, že bylo těžké najít náhradu za Kamila Č., ale proč i po tak slabých výkonech neustále stál v brance Holec, což je podle mého sice možná srdcař, ale jinak brankař tak do divize a možná ani to ne. Jinak si myslím, že Vaše práce zase tak špatná nebyla, protože i když se nevyhrávalo tak se na ten fotbal dalo dívat, což se o leckterých rádoby prvoligových týmech říci nedá. Osobně moc nevěřím v návrat do ligy, neboť si myslím, že Bohemka je odsouzená k zániku. S pozdravem věrně druholigový fanoušek Bobo

Je pravdou, že brankaři neměli potřebnou formu, ale i přesto jsme se mohli zachránit. Musím uznat, že se nám nepodařilo najít za Kamila náhradu. Petr chytal dobře pouze, když byl Kamil v týmu. Myslel jsem si, že se zase vzchopí a bude zase chytat jako na podzim.

--------------

Pane trenere, jak se citi clovek, ktery nejen ze nedostal svym zavazkum a slibum, ale naprosto ze vsech stran citi znacnou nelibost (slusne receno)??? Nepletu-li se, mel jste znacny vliv na obsazeni i chod muzstva a presto jsme tam, kde jsme byt nechteli!!! Asi to chce poradnou davku odvahy/drzosti nebo ...?
Diky, Radek Herr

Ano, máte pravdu, člověk který chce něco změnit, je vždy v nelibosti. Musím Vám však říct, že jsem dělal všechno proto, abychom se zachránili. Mužstvo bylo doplňováno za pochodu, protože došlo k prodeji a odchodu hodně kvalitních hráčů (Šírl, Hartig, Šenkeřík, Čontofalský,) a také příchodu hráčů, kteří, jak se později ukázalo, neměli potřebnou výkonnost k tomu aby hráli první ligu. Kdyby docházelo k těmto změnám průběžně a ne najednou, Bohemka by se nedostala tam, kde teď je. Mužstvo bylo doplňováno s ohledem na finanční možnosti klubu. A co se jedná o pocity, tak mohu říct, že jsem velice zklamán a cítím se spoluodpovědný za sestup.

--------------

1/ Pane Uhrine, jakou si myslite, pokud by se letos zachranila, by hrala v lize Bohemka roli pristi sezonu?

Po vhodném doplnění by mohla skončit do devátého místa.

2/ Myslite, ze se soucasnym kadrem a systemem fungovani klubu se Bohemka vrati za rok zpet, at uz s Vami nebo jinym trenerem?

Bohemka potřebuje udělat velké změny ve struktuře klubu. Měla by založit B-tým, ligový dorost musí postoupit do první ligy a musí také vytvořit zázemí pro normální fungování ligového klubu (stadion a tréninkové plochy). To je velice důležité pro další působení Bohemky jako klubu. Jinak samozřejmě i s tímto kádrem má velkou šanci postoupit.

3/ Co byste pri pohledu zpet Vasim ucinkovanim v Bohemce udelal jinak a proc?
Diky, Michal Kovarik

Je hodně věcí, které jsem měl udělat okamžitě a také jsem neměl souhlasit s odchodem některých hráčů. Jinak bych to nechtěl prezentovat veřejně, nezlobte se.

--------------

1) Na podzim jsem se Vás ptal: "Kde je 17 bodů a Vaše odstoupení při nedosažení tohoto cíle?".Vy jste odpověděl (na podobnou otázku někoho jiného): "Nikdy neutíkám z boje a jsem přesvědčen, že mám mužstvu co dát, kdybych neměl, odešel bych." Dnes se ptám: "Kde je záchrana a Vaše odstoupení při nedosažení tohoto cíle?" Nemyslíte, že "boj" už skončil a je tedy čas?
Tomáš Rach
2) A co jste tedy mužstvu dal? Zlepšili jste obranu - GO 34/21, ale ztratili ofenzívu - GV 19/16. Lze tedy říct, že jste dal obranu, sebral útok? A přitom jste sehnal dobré útočníky. Až na Obajdina - přišel jako ten, kdo má dávat góly, ale.....

Přesto si myslím, že jsme sestavili dobré mužstvo, které rozhodně mělo na to se zachránit, ale měli jsme s tím začít už o půl roku dříve. Jinak jsme přestali dávat góly, podle mě nám chyběl ještě jeden útočník, který by zaskočil za Bednáře a Polodnu.

3) Co byste udělal, kdybyste byl schválen do funkce trenéra pro příští sezónu? Kdo přijít, kdo odejít?

V Bohemce je ještě dost kvalitních hráčů, kteří nedostali pořádnou šanci a na ostatní jsem již odpovídal.

4) Naučili (pochopili, hráli) se hráči Váš systém hry? Pak byl takový systém špatný. Nebo je systém dobrý, ale nedokážete ho hráčům vštípit? A nebo dokonce byla chyba v hráčích?

Na našem způsobu hry jsme pracovali šedesát procent tréninkového času a náš herní projev se rapidně změnil a zlepšil. Propadli jsme pouze ve dvou utkáních a to v Liberci a doma s Jabloncem. Herní výkony jednotlivců jsou závislé na mnoha vlivech, které působí i na psychiku hráčů a těch bylo spojeno s Bohemkou docela dost.

5) Proč hrajeme dobře pouze s dobrými soupeři(Spa, Sla, Žiž) a to pouze doma? Proč je nasazení jiné oproti zápasům s Blš, Jab, Brn apod.? Neměl by trenér(nebo někdo jiný) pracovat i na psychické stránce hráčů?

Nasazení ve všech Vámi napsaných utkání bylo stejné, ale jinak se hraje se soupeřem, který celých devadesát minut brání než se soupeřem, který se snaží hrát od začátku aktivní fotbal. Na psychické stránce se pracovalo, ale jak jsem psal bylo tam hodně vnějších vlivů, které narušovaly přípravu celého mužstva.

--------------

Patříte také k těm bláhovým, kteří si myslí, že je naše liga důvěryhodná? Nebo je to jen fraška a ČMFS dělá z lidí blbce! Děkuji za odpověď a přeju Bohemce rychlý návrat do 1. ligy.
Jiří Bešťák

neodpovězeno

--------------

Vážený pane Uhrine,
odpovězte mně, prosím, proč hráči Bohemky tak nebojují, jako třeba za trenéra Petržely? Například v utkání s Blšany nebo s Příbramí. To jsme všichni fanoušci oceňovali, že i když naši hráči nejsou technickými typy, tak ale bojovali, dobíhali balóny atd. Proč to za Vás není?
Zdeněk Mareš

Nemůžete srovnávat dvě rozdílná mužstva. Agresivita Bohemky skončila na jaře 2002.

--------------

1) Vyjmenujte, prosim, hlavni duvody sestupu. (ale ne fraze, prosim).

Jeden hlavní důvod byl pozdní doplnění kádru a některé odchody hráčů (Hartig). Dále zranění Janáčka s Dvořákem a o některých dalších jsem již psal.

2) Myslite si, ze jste udelal nejakou chybu (chyby)?

Ano.

3) Dejme tomu, ze Bohemka se za rok vrati do prvni ligy. Co se musi stat, aby byla na spici 1.ligy?

Každopádně musí začít budovat mužstvo s nějakou perspektivou a neměla by stále prodávat hráče.
O dalších věcech jsem již psal.

4) Vyjmenujte dva nejlepsi hrace kadru. kteri hraci vas prekvapili a kteri zklamali?

Mezi nejlepší hráče patřili Kozel, Kisel, Bednář a také Baláž, který se dostal po vlastním gólu a řadě zdravotních problémů zase do formy. Překvapil mě Polodna a Rajnoch.

Preji v dalsi praci, at uz v Bohemce nebo jinde, mnoho uspechu. Sice se Vam nepodaril cil udrzet se, nicmene i tak Vam dekuji za Vasi praci v Bohemce.
daniel jirak

--------------

Mam jednu otazku, jsem majitelem permanentky a nikde jsem nevidel zadnou omluvu za to, ze nam nebylo umozneno sledovani posledniho zapasu, asi vedeni nestoji o to, aby si lidi kupovali permanentky, jsem s toho docela znechucen. To je otazka spise pro vedeni, ale ja se ptam Vas, co si o tom myslite.
Ivica

Myslím si, že by se měla omluvit.

--------------

1. Pane Uhrine, když se podíváte zpátky, angažoval by jste zase Josefa Obajdina???

Uvědomte si jednu věc. Samozřejmě jsem si myslel, že Obajdin dá nějaké góly, ale on opravdu není příčinou toho, že Bohemka sestoupila. Asi bych ho znovu angažoval, protože útočníka jsme potřebovali a byla to náhrada za Hartiga.

2. Chyběli Vám v Bohemians určité typy hráčů???

Ano.

3. Nelitujete odchodu Michala Petrouše???

Nelituji, lituji akorát formy, jakou se to prezentovalo.

--------------

Chtěl bych se zeptat, zda trenér Uhrin necítí osobní zodpovědnost za sestup do druhé ligy. Osobně si myslím, že nese spolu s naším diletantským vedením hlavní zodpovědnost za sestup.
A.F.K.

Bylo již odpovězeno.

--------------

1. Tedy pane Uhrine, myslíte, že si za to, jaké výkony tým pod Vaším vedením předváděl, zasloužíte vůbec nějaký plat? Jste si vědom toho, že jste neodvedl práci, za jakou jste placen?
2. Vaše první prvoligové angažmá skončilo sestupem. Váš podíl je evidetní. Jistě Vám silně pokazí profesionální pověst. Co na to říkáte?
3. Proč jste nevyzkoušel dříve Šimona?
4. Proč jste bezhlavě stavěl Obajdina?
5. Jaké své chyby vůbec uznáváte?
6. Vaše hradecké "posily" se neosvědčily. Berete za to odpovědnost?
7. Nejprve jste skálopevně věřil v záchranu, nyní budete možná stejně skálopevně věřit v postup. Myslíte, že Vám to budou fanoušci věřit?
8. Myslíte, že způsob, jakým pan Švarc řídí klub, prospívá Bohemce?
10. Setkal jste se někdy s Karlem Brücklerem?
11. Kolik rozhodčích bylo zaplacených v neprospěch Bohemky?
12. Setkal jste se s korupcí v 1.lize?
Emil1

neodpovězeno

--------------

Pane Uhrine, říká Vám něco slovo sebekritika? V ohlasech na zápasy jsem nikdy neslyšel, že byste přiznal svou chybu a přitom si myslím, že pravě díky Vám přišla Bohemka o několik bodů (chybná taktika během hry vzhledem k vývoji zápasu, chybné nebo žádné střídání atd). Díky za odpověd, P.Špaček

Jsem si vědom jednoho špatného střídání proti Blšanům, měl jsem dříve dát do hry Bednáře, ale i přesto bychom za normálního průběhu utkání vyhráli.

--------------

Trenér Petržela byl velkým oblíbencem (alespoň většinu doby) příznivců a fanoušků Bohemians. Vy jím podle ohlasů nejste, či spíše naopak si přejí Váš odchod. Přesto chcete zůstat? Bohemka neměla rozhodně horší mužstvo než Jablonec, Zlín, Budějovice, Blšany, St.Město a přesto sestupuje. V podstatě se stejnými hráči hrála loni o špičku tabulky, kde se stala největší chyba a kdo by za ni měl nést odpovědnost? agbleas

Bohemku od konce podzimu 2002 opustilo hodně hráčů ze základní sestavy a také hráčů, kteří vytvářeli potřebnou konkurenci. Tato dvě mužstva nelze srovnávat. O dalších věcech jsem již psal.

--------------

1/ Hra obrany na jaře se ani s příchodem Kozla příliš nezlepšila. Nehledáte novou krev, přece jen, i kdyby se Bohemka za pomoci Kozla s Janáčkem vrátila za rok do 1.ligy, naše obrana by byla jednou z nejstarších (ne-li nejstarší). Nebylo by nejlepší zapracovat mladé kluky v 2.lize? A máte někoho vyhlédnutého?
děkuji seny

Již jsem odpovídal.

2/ Můžete nám prozradit, co se představenstvu o zimní přestávce nelíbilo na Vaší první zprávě?

Stále je to interní záležitost.

3/ Není úkol vrátit Bohemku během roku do 1.ligy ještě těžší, než jí tam udržet (myslím tím při předpokládaném odchodu většího počtu hráčů)?

neodpovězeno

4/ Jak jste sledoval Jozefa Obajdina, než byl angažován?

Viděl jsem ho hrát za B-tým Sparty, kam chodím pravidelně.

5/ Máte ještě chuť po tom všem (Ritchie, naprostá neschopnost našeho vedení) ještě v Bohemce pokračovat?

Už není aktuální.

--------------

Dobrý den. Chci se zeptat na zapracování nových hráčů do týmu. Proč např. tak málo dostávali šanci se ukázat hráči jako STRNAD, KLINKA atd. Vždyť např. takový Strnad se dobře uvedl v zimní přípravě?
Děkuji, fanoušek PROCHY

Strnad se potřeboval aklimatizovat na profesionální fotbal, hrál přebor Prahy a věřte, že je to obrovský výkonnostní rozdíl. Klinka přišel z Budějovic a po měsíci, kdy jsem ho potřeboval, tak si obnovil staré zranění (natržený sval). Stavěl jsem vždy hráče, kteří měli nejlepší momentální formu, nebyl čas něco zkoušet.

A ještě jeden dotaz. Bohemka bohužel momentálně nemá takové hráče, kteří by měli soustavný tlak kolem vápna soupeře a jedna šance za zápas je zoufale málo. Jakým způsobem měla vypadat útočná hra našich hráčů, kterou jsme skoro za celou jarní (ale i podzimní) část neviděli?

neodpovězeno

--------------

Vážený pane Uhrine.
Souhlasím s Vámi. I přes všechnu tu bídu, která se odehrála ve Vršovicích na podzim (např.:Teplice 2:3, Liberec 0:1, Budějovice 2:3, Zlín 1:1) si za jarní část sezóny Klokani zaslouží potlesk. Všude jen slyším samý "Uhrin ven",mimo jiné to řvala i ta vymydlená hlava Ritchie, ale že by někdo zatleskal za bojovnost, to ne.
Každopádně bych měl na Vás pár dotazů. Doufám,že mi na tyto otázky odpovíte.
S pozdravem věrný klokan Marek Chudomel

1. Je vůbec možné udržet klub a alespoň kostru týmu při současné finanční situaci?

Myslím, že to půjde, ale bude to hodně těžké.

2. Je stěhování na Strahov opravdu nezbytné?

Hřiště na Bohemce nesplňuje nové normy, které jsou stanoveny ČMFS.

3. Odejde Karol Kisel?

Už odešel.

4. Přijdou nějaké posily? S čím bychom totiž hráli?

Už se mě netýká.

5. Zůstane David Šimon?

Taktéž.