Kameň přišel střílet góly

<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">"Tak kluci mají novou modlu," prohodil na p&#367;lící &#269;á&#345;e stojící obránce Michal Lesák, kdy&#382; <strong>Jaroslav Kamenský</strong> prom&#283;nil v poslední minut&#283; pohárového utkání v Ho&#345;ovicích druhou penaltu a zaznamenal svou &#269;tvrtou branku. "Kamenda, Kamenda," ozývalo se ze zelenobílého kotle. "Ji&#382; dávno mám p&#345;ezdívku "Kame&#328;" a byl bych moc rád, kdyby ji fanou&scaron;ci Bohemky vzali za svou," &#382;ádal po utkání mali&#269;ký úto&#269;ník p&#345;íznivce klokan&#367;. P&#345;ezdívku Kamenda nosil bývalý vynikající obránce a oblíbenec fanou&scaron;k&#367; Bohemky Jaroslav Kamenický, o jeho&#382; osudu pí&scaron;eme v&nbsp;<a href="http://www.fc-bohemians.cz/clanek.asp?kod=3542&amp;lng=CZ">samostatném &#269;lánku</a>.

Kameň přišel střílet góly

Osmadvacetiletý slovenský fotbalista přišel do Bohemky z Dubové, druholigového slovenského týmu, jenž se kvůli finančním těžkostem nepřihlásil do soutěže. V minulé sezńě nastřílel Kamenský za Dubovou dvanáct branek.

Jak došlo k vašemu příchodu do Bohemky?
Měl jsem nabídky ze Slovanu Bratislava a z Drnovic. Slovan se ale při jednání nechoval příliš korektně, slíbili, že se ozvou, ale nesplnili to. A jelikož má Bohemka na Slovensku pořád velký zvuk a chtělo se mi do Prahy, rychle jsme se tu domluvili na smlouvě s Bohemkou.

Jste dalším Slovákem v Bohemce, víte o svých předchůdcích?
Mám poměrně dobrý přehled. Můj bratr hrál s Kamilem Čontofalským a v Jelšavě mě trénoval Karol Kisel starší.

První slovenskou ligu jste tedy nikdy neokusil?
Začínal jsem v Rožňavě ve třetí lize, hrál jsem například za Jelšavu a Bystricu druhou ligu.

Poslední rok jste dal 12 branek, v prvním utkání za Bohemku 4 góly, jste rozený střelec?
V Rožňavě jsme dal za sezónu 18 branek, ale jinak průměrně dávám tak 8-10 gólů za sezónu.

I Bohemka vás tedy angažovala hlavně kvůli zlepšení produktivity týmu.
Mám ve smlouvě bonus za vstřelené branky, tak asi ano.

Znamená to tedy, že budete hrát hodně na sebe?
Ale kdepak! Velmi rád šance i připravuji a přišel jsme pomoci s návratem do první ligy, musím tedy v první řadě hrát pro tým.

Troufl jste si i na dvě penalty...
Křikl na mě trenér Dobiaš i kapitán Janáček, abych šel. V Dubové jsem loni dal šest penalt ze šesti. Ale teď si vlastně vzpomínám, že tu nejdůležitější v semifinále slovenského poháru proti Púchovu jsem zahodil.

Obě jste kopal levou nohou, tu druhou dokonce vršovickým dloubákem. Levá noha je pravidlem?
Většinou ano, ale i dne se mi povedlo po narážečce s Lesákem skórovat pravou nohou.


Kamenský podepsal v Bohemce dvouletou smlouvu s opcí, která se mu v případě postupu do první ligy ještě vylepší. Doufejme, že se Kameň časem stane stejně platným a stejně polulárním hráčem jako Kamenda.