Pomůžu Bohemce do ligy, hlásí Čapek

Přemýšlivý, inteligentní, pracovitý - tak charakterizují trenéři <b>Pavla Čapka</b>, novou posilu Bohemians z Liberce. Na severu Čech byl věrným druhem Lazzara Liuniho, protože jako jediný z týmu uměl španělsky. Po odchodu Luboše Kozla tak vršovický tým získává nového vůdce, který dokáže být platný i v kabině. "Bohemku jsem si zvolil, protože jí chci pomoci. Nejsem tady z donucení," říká sedmadvacetiletý fotbalista, a přichází tak se zcela jinou rétorikou než Josef Obajdin na jaře tohoto roku.

Pomůžu Bohemce do ligy, hlásí Čapek

O příchodu Čapka se začalo mluvit hned po přestupu Karola Kisela na sever Čech. Právě Čapek a spolu s ním Killar (hostování na Kladně) měli být součástí celé transakce. "V tisku to je možná prezentováno tak, že je to ještě součást té výměny, ale já jsem volný hráč, takže na mě Liberec nemá žádná větší práva. Prostě jsem se sám rozhodl pomoci Bohemce do ligy. Trenéra Hrušku znám z působení v Liberci a i to sehrálo svoji roli," objasňuje zákulisí přestupu.

Pavel Čapek působil v Liberci, s dvěma malými přestávkami, celkem dvacet let. Teď přichází jeho první přestup, předtím si jen na chvíli oblékl dresy Roudnice a Trutnova. "Už jsem byl v Liberci moc dlouho, chtělo to změnu. Chci hlavně hrát a to v Liberci při současné tlačenici nebylo jisté." Proto odjel na začátku dovolených na testy do Belgie. "Testovali mě dva kluby -  Royal a Germinal Antverpy. V Royalu jsem se dostal do užšího výběru společně s Brazilcem, ale Belgičané si nakonec vybrali jeho," odhaluje Čapek své letní putování.

Po návratu domů byla Bohemka první, kdo se ozval. "Pan Hruška mi několikrát volal a poznal jsem, že má o mě opravdu zájem. Tak jsem kontaktoval Libora Janáčka, aby mi o Bohemce něco řekl," popisuje první kroky vzájemné spolupráce. "Libor mi pověděl i o určitých finančních problémech, ale věřím, že se vše zlepší. V kabině jsem navíc potkal brankáře Rabu, se kterým jsme společně vyrůstali v mládežnických týmech," připomíná své staré dobré známé.

Do začátků druhé ligy chybí už jen pár dní, takže žádné velké sehrávání s mužstvem  neproběhne. "Smlouvu na jeden rok podepíšu asi ve čtvrtek a pak rovnou pojedu na první trénink. Po uplynutí kontraktu chci zkusit zase nějaké zahraničí, ale kdyby se postoupilo, tak nevylučuji ani pokračování v zelenobílém dresu," vzhlíží do budoucnosti fotbalista s přezdívkou "Čápa".