Klokani lázeňskou idylku nenarušili

Centrum ospalého lázeňského města mezi jihočeskými rybníky zdobilo ve středu několik cedulí, které poněkud nepřesně zvaly na podvečerní zápas druhého kola "Čs. poháru" mezi domácí Jiskrou a Bohemians Praha. I když samozřejmě v názvu soutěže přívlastek "Československý" nahradila zkratka Českomoravského fotbalového svazu, nechala se na utkání nalákat téměř tisícovka diváků. Z velké části šlo u turisty a rekreanty, kteří momentálně v Třeboni nebo jejím okolí tráví volné dny. I někteří domorodci si však nenechali utkání s klubem slavného jména ujít a tak se plechová tribunka na stadionu brzy zaplnila a hrozny diváků obsypaly i zábradlí kolem hřiště...

Klokani lázeňskou idylku nenarušili

Na zápase nechyběly ani dvě čtyřčlenné organizované skupinky příznivců klokanů, první z nich, která vyvěsila vlajku Piš Piš Klanu, si zápas vychutnala celý, naopak Holasovci dorazili až s konečným hvizdem prvního poločasu.

Stadionek Jiskry Třeboň je velmi skromný, tribunka poskytuje přístřeší jen hrstce šťastlivců a zázemí klubu není celkově příliš reprezentativní. Na co nejsou peníze, to dohání pořadatelský klub svou pílí. Není problém už třičvrtě hodiny před zápasem sehnat zápis o utkání a pro diváky je připraven předzápasový program, s představením obou soupeřů. Z tohoto by si měli vzít příklad činovníci Bohemky, protože pro první druholigové utkání žádný program prý náš klub vydávat nebude.
 
Trochu to skřípe jen s občerstvením. Jsou tu zvyklí na nižší návštěvy a tak se u stánku tvoří nepříjemná fronta. Párky docházejí na začátku druhé půle, teplota piva je podle reakcí diváků chuti tohoto moku neprospívající. To ale fotbalisty na obou stranách netrápí. Ti mají zase jiný problém, kvalita hřiště není tak vysoká, jak by si, zvláště Pražané, představovali. Trávník je hrbolatý a hřišti vévodí velbloudí vyvýšení uprostřed plochy. Také šířka hřiště dělá občas problémy. Lesák si několikrát ukopne míč do autu a Kamenský při zahrávání jednoho z rohů málem dokopne až na protější autovou čáru.

Utkání končí očekávaným vítězstvím hostí, diváci se rozcházejí směrem k městu, trenéři Bohemky rozdají několik podpisů a jede se zpátky na sever. Třeboň si bude muset na další tým zvučnějšího jména počkat minimálně rok, teď se budou hráči soustředit na první mistrovský zápas s Přešticemi.