Kdo ke Kameňovi? Bednář nebo Střihavka

V základních sestavách dvou pohárových zápasů Bohemians byla jediná změna. Zatímco v Hořovicích nastoupil vedle Kamenského v útoku <b>Aleš Bednář</b>, v Třeboni se na hrot postavil vedle slovenského kanonýra David Střihavka. Dvacetiletý útočník ale o poločase střídal a právě čerstvý Bednář rozhodl pohárový duel na jihu Čech. Pomůže tato trefa sedmadvacetiletému forvardovi do základní sestavy?

Kdo ke Kameňovi? Bednář nebo Střihavka

"Oba jsou kvalitní útočníci, může se stát, že nastoupí společně a Kamenský bude na lavičce nebo v záloze. Těch variant je spousta," odmítá diskusi na téma "kdo z koho" trenér Zdeněk Hruška. Ani střelec jediného gólu v Třeboni se touto myšlenkou nezaobírá. "Je to věc trenéra," říká populární "Bedna". Jak Střihavka, tak Bednář dali v letních zápasech před ligou dva góly. Ze hry o místo v základu naopak vypadl Polodna, soudě tak podle sestav v předchozích utkáních.

Aleš Bednář odcházel po zápase v Třeboni spokojený a s úsměvem. "Terén byl hodně hrbolatý. Myslím, že Hořovice byly fotbalově lepší než Třeboň, ale chtěly hrát dopředu, na což doplatily. Naopak Třeboň stála v deseti lidech okolo vápna a betonovala. Na těžkém terénu se proti tomu těžko prosazuje a navíc i hřiště bylo hodně úzké," zhodnotil utkání střelec postupového gólu. Spolupráci s Kamenským si vytáhlý útočník moc pochvaluje. "Sbírá všechny míče, je hodně pohyblivý. Když vyhraju hlavičkový souboj, má za úkol být za mnou a převzít míč. Plní to perfektně," hodnotího svého nového spoluhráče.

Blíží se první druholigový zápas a s tím narůstá i nervozita v kabině. "Chceme postoupit a začátek proto bude moc důležitý. O postup se bude prát tak pět, šest týmů a my se chceme hned od začátku zařadit mezi ně. Myslím, že na to máme, přišli dobří hráči, kteří oživili hru," vyslovuje prognózu a všímá si i jiného přístupu trenérů. "Každý trenér má svůj styl. Oproti minulé sezóně hrajeme na tréninku víc na jeden dotek a trenéři kladou důraz na přihrávku z první. Myslím, že třeba v Hořovicích už byl vidět pokrok," zakončuje Aleš Bednář pozápasový rozhovor.