Pražské derby na severu Čech

V minulé sezóně Bohemka sestoupila z nejvyšší soutěže, již potřetí v osmi posledních letech a tak se, doufejme, že jen pro nastávající soutěžní ročník, budou muset její příznivci spokojit s 2.ligou. Aby celá věc nebyla tak jednoduchá, musíme, kvůli disciplinárnímu trestu, odehrát první dva domácí zápasy na hřištích vzdálených nejméně 100km od Prahy, a tak, kdo je zvědav na nedělní druholigovou premiéru s Xaverovem, bude muset vážit cestu do Teplic...

Pražské derby na severu Čech

Do nastávajícího ročníku vstupují Bohemians s mnoha změnami. Mužstvo povede z lavičky duo Hruška-Dobiaš, v zelenobílém dresu již, mezi jinými, neuvidíme miláčka publika Kisela a „opomenutého“ Kozla. Zvědaví naopak můžeme být na řadu nových hráčů, nejvíce asi na kvalitního záložníka Pavla Čapka z Liberce, slibně se jevícího Slováka Kamenského a samozřejmě i na dvojici Japonců.

Náš nedělní soupeř, mužstvo SC Xaverov Dolní Počernice je, až na peripetie v průběhu let devadesátých, tradičním účastníkem II.ligy. Tým trénuje bývalý gólman mj. i Bohemky Juraj Šimurka , který v létě musel oželet služby gólmana Michala Čalouna, který posílil Plzeň a čerstvě i útočníka Myšáka, který odešel do Blšan. Nejvýraznější posilou Xaverova je zkušený obránce Zdeněk Bečka přišedší z Plzně. I v následující sezóně se pak mužstvo našeho nedělního soupeře může spoléhat na služby ligou a v druhém případě i reprezentací ostřílených záložníků Ložka a Frýdka. Naposledy se Bohemka utkala s Xaverovem v lednu letošního roku, kdy ve finále Tipsport Cupu podlehla soupeři 1:2.

Xaverov v poslední sezóně obsadil ve druhé lize deváté místo a z tohoto hlediska čeká Bohemku utkání s průměrným druholigovým klubem, které by mělo skončit jejím vítězstvím i přes handicap pouze formálně domácího prostředí. Jak se naše oblíbené mužstvo vypořádá s celou sezónou, včetně ne přímo fotbalových starostí, teprve uvidíme. Nedělní zápas doufejme naznačí, že alespoň na hřišti to půjde.