Bednář po patnácti letech zaváhal

Ve čtyřiadvacáté minutě zápasu s Xaverovem pronikl do vápna soupeře agilní Baláž a gólman Marek jej skluzem poslal k zemi. Sudí Řehoř nejdříve ukazoval, že k faulu nedošlo, ale po konzultaci s pomezním Ondem ukázal na značku penalty. Míč si postavil <b>Aleš Bednář</b>, kotel fanoušků Bohemky za brankou byl připraven vybuchnout radostí, ale místo toho jen zahučel zklamáním. Bedna totiž míč napálil jen do pravé tyče. "Za patnáct let jsem poprvé v mistráku nedal penaltu, to snad není pravda," nemohl věřit ani po zápase, že se mýlil. "Kopu je od žáků a abych řekl pravdu, mám své oblíbené místo u pravé tyče. Strašně mě to mrzí, protože jsem mohl celý tým uklidnit." Fanoušci čekali, že půjde kopat druhý útočník Kamenský, úspěšný exekutor dvou pokutových kopů v pohárovém utkání v Hořovicích. "První jsem byl určen já, věřil jsem si, nebyl důvod na penaltu nejít," vysvětlil Aleš Bednář.

Bednář po patnácti letech zaváhal

"Naposledy jsme penalty trénovali před pohárem v Třeboni. Bednář byl mezi trojicí kandidátů na případný pokutový kop, ale kdyby bylo na mně, poslal bych tam Kamenského, který dal dvě penalty v Hořovicích. Víme, jak Aleš penalty kope. Žádný velký rozběh a střela hezky doprava dolů. Jenže tentokrát to moc zvedl, navíc gólman směr střely vystihl, takže Aleš to na poslední chvíli tlačil ještě víc do prava, až trefil tyčku," poznamenal k důležitému momentu utkání asistent trenéra Antonín Panenka, jenž má standardní situace v Bohemce na starosti.

Bednářů výkon neproměněná penalta ale poznamenala jen na chvilku. Dál se na hrotu rval o každý míč a těsně před poločasem složil reparát. Na hranici šestnáctky se k němu dostal centr a poslal míč křížnou střelou poprvé do sítě gólmana Marka. "Hodně důležitý gól. Padl těsně před přestávkou, typický "do šatny". Kdyby nepadl, hrálo by se nám po přestávce mnohem hůř," popisoval Bednář, jak mu spadl kámen ze srdce. O radost se spontánně dělil s neúnavně skandujícím kotlem příznivců Bohemky.

V přípravných zápasech se Aleš Bednář na hrotu střídal s Davidem Střihavkou. Že se dostane do základní sestavy pochopil na sobotním předzápasovém tréninku. "Byl jsem u všech standardek," potvrdil. Bednář vynechal kvůli zranění úvodních čtrnáct dní přípravy, sám čekal, že celý zápas nevydrží. "V 70. minutě jsem si řekl o střídání, mlel jsem opravdu z posledního, ale tréninkové manko brzy doženu," slíbil Bednář a šel si vychutnat se spoluhráči radost z výborného vstupu do sezóny.