Střihavka splnil trenérův pokyn

Do puntíku splnil pokyn trenéra Hrušky. "Pořádně makej a zkus dát gól. Xaverov hraje o deseti, má otevřenou obranu," to slyšel útočník <b>David Střihavka</b>, než poprvé nastoupil v zelenobílém dresu v ligovém utkání. V 71. minutě vystřídal Bednáře a v poslední minutě upravil skóre na konečných 3:0. Kapitán Janáček vystřihl nádherné sólo přes polovinu hřiště a vyslal Střihavku do sólového nájezdu na gólmana Marka. "Libor mi míč ideálně prostrčil, rozhodoval jsem se mezi střelou placírkou k tyči a lobem. Nakonec jsem zvolil druhou variantu a vyšlo to," popisoval mladý útočník. S Janáčkem měl co do činění i v kabině po zápase. "První trefa mě bude stát tisíc korun, tak určil kapitán - pokladník," usmál se.

Střihavka splnil trenérův pokyn

V dresu Bohemky tak vstřelil svou třetí branku, předtím se trefil v přípravě proti ruské Kazani a v Kolíně. Přitom branky mohl za Bohemku dávat již dva roky. Když měl na doporučení šéftrenéra mládeže Petra Svobody přejít z dorostu do ligového áčka, překvapivě změnil rozhodnutí a podepsal přestup Spartě. Za ni pak hrál v rezervě a hostoval v Jablonci, ale neprosadil se. "Trochu toho dnes lituji, už dva roky jsem mohl hrát ligu, ale třeba taky ne," nedíval se už Střihavka do minulosti.

V přípravě dostával od trenéra Hrušky hodně šancí, přesto na hrotu nastoupil vedle štírka Kamenského typově podobný Bednář. "Aleš je zkušenější, vzal jsem pozici náhradníka v klidu. Ale zklamání jsem pochopitelně cítil, nebylo by normální, kdyby mi to bylo jedno. A myslím, že s Alešem někdy klidně můžeme nastoupit v útoku spolu. Jsme sice oba vysocí, ale umíme se i docela dobře zapojit do kombinace," mínil David, jenž po utkání necestoval domů společně s ostatními, ale s rodinou a přítelkyní autem. Možná si ještě večer vychutnával radost ze tří bodů a vstřelené branky i na těchto webových stránkách, které prý navštěvuje pravidelně každý den.