HFK Olomouc - z župního přeboru do druhé ligy

Jelikož odvolací a revizní komise svazu prominula Bohemce zbytek trestu, který spočíval v povinnosti odehrát tři soutěžní utkání minimálně 100 kilometrů od Prahy, můžeme navštívit zápas druhého kola 2.ligy již v Praze. Poněvadž však v Ďolíčku probíhají stavební práce, sehrají Bohemians své nedělní utkání na Strahově. Po jasném vítězství nad Xaverovem se Bohemce postaví další klub z kategorie průměrných, a to Holický FK Olomouc...

HFK Olomouc - z župního přeboru do druhé ligy

FK Olomouc Tento klub byl založen v roce 1932 jako Sokol Holice a dlouhá léta působil se střídavými úspěchy v regionálních soutěžích. Výrazný vzestup HFK pak započal v polovině devadesátých let postupem ze župního přeboru do divize a vyvrcholil v roce 2000 postupem do druhé ligy.

Náš soupeř v loňské sezóně obsadil v druholigové tabulce desáté místo a v jeho kádru nenajdeme, až na výjimky žádná známější jména. Mezi tyto výjimky patří bývalý hráč Bohemky Bohuslav Šnajdr, obránce Roman Nohavica, který odehrál v 1. lize 110 zápasů a záložník Guzik, který má zkušenosti z nejvyšší švýcarské ligy, kde dvě sezóny působil v FC Curych, jakož i druhé bundesligy, kde mj. oblékal dres Uerdingenu. HFK Olomouc vstoupil do letošního ročníku druhé ligy úspěšně, a to domácí výhrou nad Kunovicemi 2:0 po brankách Spáčila a Henkla z penalty. V zápase s Kunovicemi poslal trenér Kokoška na trávník následující sestavu: Kykal - Lošťák, Řehák, Nohavica, Šnajdr - Janeček, Spáčil, Henkl, Laštůvka - Kořínek (Mydlo, Voral), Pinkava (Machač).

Vzhledem k ambicím Bohemky a očekávané vyrovnanosti v popředí druholigové tabulky, která byla potvrzena již v prvním odehraném kole vítězstvími Hradce, Boleslavi, Mostu a Drnovic, musí náš celek navázat na nedělní výkon z Teplic a ze zápasu s HFK Olomouc odejít vítězně.