Baláž výborně nahrazuje Kisela

<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Jednoznačně nejlepší hráč na hřišti při vítězném utkání Bohemky s HFK Olomouc. Tahal většinu akcí, vynikal rychlostí, vymýšlel parádičky, nesobecky hledal výhodně postavené spoluhráče, stačil se i vracet a vypomáhat obraně a vstřelil druhý, rozhodující, gól zápasu. <strong>Libor Baláž</strong> nadchl příznivce zelenobílých barev. "Já a nejlepší hráč? Neblázněte," odpovídal na gratulace novinářů i fanoušků. Gratuloval mu i trenér Dobiaš, Baláž jen odpověděl, že gratuluje on jemu, že tým získal tři body. <p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Ve druhém poločase, kdy většina hráčů obou týmů v obrovském vedru marně hledala síly, Baláž neúnavně kroužil po celém hřišti. "Kvalitně jsem potrénoval, cítím se ve velké pohodě," poznamenal Baláž, čerstvě ženatý. Kdoví, třeba nalezl recept, jak své výkony vylepšit. Od loňského nedohraného derby se Spartou je totiž nejlepším hráčem Bohemky. Dařilo se mu ještě v prní lize v Teplicích, kde rozhodl svou brankou zápas, vynikal v pohárových zápasech, výborně hrál i proti Xaverovu a včera koncertoval.

Baláž výborně nahrazuje Kisela

Brankově se mu podařilo prosadit ve dvaatřicáté minutě. Dostala se k němu odražená Janáčkova střela a napálil míč „pod víko“. „Moc jsem nemířil, byl jsem blízko, stačilo tvrdě vystřelit,“ potvrdil Baláž, že si věří, sebevědomí je na jeho hře vidět. Ještě jednou se mohl zapsat do střelecké listiny. Těsně před poločasem si naběhl na parádní přihrávku Kamenského, ale míč poslal vedle Kykalovy branky. „Byl jsem v plné rychlosti, nestačil jsem míč správně trefit, druhý gól, to by byla paráda,“ zalitoval.

Baláž připisuje své zlepšení především postem v sestavě. Pravou zálohu měl v Bohemce jistou Karol Kisel, ale po jeho odchodu do Liberce si zarezervoval Baláž. „Tohle místo mi vždycky sedělo nejvíce. Trenéři o mně vždy vyhlašovali, že mohu hrát na skoro každém místě v sestavě, ale tady se cítím nejlépe.“ Široká hřiště v Teplicích i na Strahově jeho hře vyhovují, doufejme, že mu forma vydrží i po návratu do Ďolíčku.