Sudí Bouše řádně rozzlobil Dobiaše

Podruhé v životě se musel <b>Karol Dobiaš</b> přemístit z trenérské lavičky na tribunu. Poprvé jako kouč Sparty, podruhé udával pokyny z první řady v roli asistenta trenéra Bohemians. Ve 30.minutě ho sudí Bouše za hrubé urážky vykázal z lavičky. Trenérův temperament ale klokany nastartoval a ti v dalších minutách otočili zápas. Rodák ze Slovenska, Karol Dobiaš, použil při slovním útoku na hlavního sudího jadrnou slovenštinu i češtinu. Situaci podrobně popisuje oficiální zápis o utkání.

Sudí Bouše řádně rozzlobil Dobiaše

Zápis o utkání Bohemians - HFK Olomouc: 30.minuta - vykázání trenéra (Karol Dobiaš) za hrubou urážku hlavního rozhodčího i asistenta rozhodčího slovy: "Ty čur..., di do p..i." Při odchodu na tribunu vůči asistentovi ještě vyřkl urážku: "Já si tě najdu, ty kokote."  Zápis bez námitek podepsali kapitáni obou týmů, takže teď je Dobiašův osud v rukách Disciplinární komise ČMFS. Její předseda Alexander Károlyi se tak opět po krátké pauze setká s činovníky vršovického klubu. "Nevím, za co bych měl dostat trest. Nic jsem neudělal," diví se Karol Dobiaš.

Bývalého reprezentanta a mistra Evropy vyprovokoval podivný výkon rozhodčího Václava Boušeho. Ten v prvních minutách zvolil na zelenobílé poněkud přísnější metr. "Já se k rozhodčímu nechci moc vyjadřovat. Začal pískat standardky pro soupeře. Dva, tři přímé kopy rozhodily naší obranu, ačkoliv jsme se na to připravovali. Nezvládali jsme to a vše vyvrcholilo faulem Třasáka. Z lavičky to přesně nebylo vidět, takže nevím, zda to byl faul či nikoliv," popisoval úvod zápasu Dobiaš.

Pravá příčina jeho "slovní exploze" přišla po půlhodině. "Začal jsem nadávat, protože hlavní nepískl faul na Szaba. Co už chtěl víc. Vyletěl jsem a pustil se do něj. Postranní to slyšel a bonznul mě hlavnímu. Ten mě pak vyhodil," přiblížil temperamentní kouč své extempore. Dobiašovi se podobná věc nestala poprvé. "Kdysi, když jsem koučoval Spartu, tak jsem tady seděl také v první řadě. To jsem byl ale hlavní trenér. Už je to takových sedm, osm let," vzpomněl Dobiaš své angažmá ve Spartě, v době, kdy letenský tým hrál kvůli rekonstrukci stadionu také na Strahově.

Hlavní rozhodčí utkání Bohemians - HFK Olomouc Václav Bouše si během víkendu užil s trenéry své. V sobotu v Plzni v roli čtvrtého rozhodčího odváděl na tribunu Františka Cipra. Ten pro změnu častoval sudího Šedivého slovy: "Ty pí.o, já tě vozil v kočárku." Oba hříšníci, Dobiaš a Cipro, budou v nejbližších týdnech předvoláni před Disciplinární komisi, kde je může potkat tučná pokuta i zákaz usednutí na lavičku v dalších zápasech.