Přivezeme zpět ztracené body?

Dosavadní průběh soutěže prozatím potvrzuje předpoklady o tom, že špička druhé ligy bude v této sezóně širší a vyrovnanější než obvykle. Remíza s Mladou Boleslaví znamenala pro Bohemku nejen ztrátu dvou bodů, ale i vedoucího postavení v tabulce, naše mužstvo kleslo až na čtvrtou pozici. Napravit domácí remízu by měli naši hráči hned v utkání s FK AS Pardubice.<br/> Historie pardubického fotbalu sahá do dvacátých let minulého století, kdy byl jeho reprezentantem tým SK Pardubice, který se také v roce 1937 probojoval do nejvyšší soutěže, kterou opustil v roce 1946. Padesátá léta byla pak ve znamení nepřehledných reorganizací a Pardubice byly v první lize zastoupeny v letech 1957-1960 mužstvem Dukly. Tečku za první ligou ve městě znamenala sezóna 1968-69, kdy, hned v první sezóně po postupu, nejvyšší soutěž opustily VCHZ Pardubice.

Přivezeme zpět ztracené body?

V posledních letech působí pardubičtí hráči stabilně ve druhé lize, kde představují povětšinou průměr. V loňské sezóně skončilo mužstvo našeho soupeře na 12. místě a stejnou pozici drží i po čtvrtém kole letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže se ziskem čtyř bodů, při skóre 4:7.

V současném kádru FK AS Pardubice nenajdeme žádné ostřílené borce, ale zajímavostí  je, že na sebe v neděli narazí hned několik hráčů, kteří  oblékali i dres protivníka. V Bohemce mají pardubickou minulost Raba, Třasák a Bednář, naopak z působení v Bohemce si můžeme pamatovat brankáře Šimona, Paláta, Bakeše a hostujícího Koukala, syna majitele klubu.

V posledním kole nastoupili Pardubičtí v Olomouci proti  B-mužstvu Sigmy a prohráli 1:2. Sestava: Bertelman - Palát, Vrba, Bakeš, Němeček - Pazdera (81. Bosák), Kaciáň, Pavlík, Koukal - Ševčík, Peteřík. Trenérem je Ivan Pihávek.