Za co mě vyloučil?, ptal se Baláž

Postával před šatnou a pořád nevěřil tomu, co se stalo. "Nevíš, za co mě vyloučil?," pořád dokola se ptal a přitom vysvětloval moment ze 67. minuty zápasu Bohemky v Pardubicích. Záložník <b>Libor Baláž</b> viděl po "střetu" s domácím Dolejský červenou kartu. Ta s největší pravděpodobností znamená nepodmíněný zákaz startu v dalším utkání. A bylo vidět, že to by Baláže, hrajícího ve velké pohodě, velmi mrzelo.

Za co mě vyloučil?, ptal se Baláž

Co se tedy v 67. minutě stalo? Baláž se probíjel na pravém křídle do šestnáctky Pardubic, Dolejský jej poměrně tvrdě atakoval, ale rozhodčí Zejda neposoudil jeho zákrok jako nedovolený. Baláž se zvedl z trávníku a klusal směrem k půlící čáře. Do cesty se mu ale přimotal právě Dolejský, Baly mu škrtnul o paty a pardubický záložník se skácel teatrálně k zemi. Pádu si všiml asistent rozhodčího Stanislav Hruška a signalizoval praporkem směrem k hlavnímu Zejdovi. Ten si Hrušku vyslechl, přiběhl k Balážovi a vytasil červenou kartu. Baláž se chytil za hlavu a protestoval, což mu pochopitelně nebylo platné.

"Ptal jsem se pomezního, za co jdu ven. Odpověděl jen: Však vy víte," poznamenal Baly. "Dolejský se mi přimotal pod nohy a šikovně nahrál pád, v žádněm případě to nebyl z mé strany úmysl, to mi věřte," přísahal. "Takových přeběhů je v každém utkání deset, nasimuloval to parádně. Někoho možná napadne, že jsem se mstil za neodpískaný faul na mě, ale není to pravda," opakoval pořád dokola. "Snad dostanu podmínku, přece mě za tohle nemůžou potrestat," pořád nevěřil. "Vyloučení a oslabení týmu mě mrzí, ale možnost zákazu startu ještě víc."

Sami rozhodčí prý nevěděli, co do uvést do zápisu o utkání. "Říkal kapitán Janáček, že nakonec uvedli nastavení nohy v nepřerušené hře," tvrdil Baláž.

Zapomněl i na to, že prakticky rozhodl zápas. Po centru Meleckého, hlavičkoval Bednář, gólman Šimon míč vyrazil před dobíhajícího Baláže, který hlavou skóroval. "Jen jsem byl tam, kde jsem měl být."