Na Jihlavu ještě bez Novotného, prozrazuje Hruška

S jedním vážným výpadkem bude muset trenér Zdeněk Hruška počítat při sestavování základní jedenáctky pro utkání s Jihlavou. Potrestaný Baláž bude hodně chybět, protože během prvních pěti kol byl asi nejvýraznější postavou celku Bohemians. Kouč si však z této absence velké vrásky nedělá a prohlašuje, že nebude problém Libora kvalitně nahradit. V hlavě má několik variant, Baláže může zastoupit Strnad nebo Dozorec, asi nejpravděpodobnější varianta je stažení Kamenského na levý kraj zálohy a přesunutí Čapka na pravou stranu. To by otevřelo místo v základní sestavě i Střihavkovi, který by se tak postavil na hrot útoku po bok Bednáře. Právě Střihavka je zatím trenérovým žolíkem pro poslední minuty a Hruška si jeho působení v Bohemce pochvaluje: "Není třeba na hřišti tolik vidět, ale dává góly a takových hráčů si je potřeba náležitě cenit. Pokud má fotbalista takovou povahu, musí o to víc na něj hrát celý tým. Když se bude po hřišti nenápadně potulovat a dá dva góly, tak budu spokojen. Takoví hráči ve světě jsou a jsou žádaní." ...

Na Jihlavu ještě bez Novotného, prozrazuje Hruška

Je tedy ve hře několik herních variant, všechny by ale měly vést k jasnému cíli a to je porážka mužstva z Vysočiny. Tomu se výsledkově příliš nedaří, ale trenér zdvihá varovně prst proti případnému podcenění. "Tonda Panenka se byl podívat na jejich zápase s Drnovicemi, kde měli drtivý nástup, ale nedali branku a naopak smolně inkasovali. Potom už hru otevřeli a dostali dva další góly. Výsledek nás ale nesmí mást, do poločasu mohla Jihlava klidně 3:0 vést."

K utkání kromě Baláže nebudou připraveni ani Szabó a Morisaki. "Je toho víc, ale stačí napsat, že mají problém s kotníkem," trochu tajemně vysvětloval Hruška. Fanoušci se nedočkají ani debutu Pavla Novotného, který bude utkání sledovat z tribuny. "S Pavlem jsem naprosto spokojen, je to hráč, který hodně chce, ale má velké fyzické manko a tenhle týden mu dal dost zabrat. Jeho předčasné nasazení by mu před fanoušky dobré jméno neudělalo," říká kouč, který zatím nepoznal hořkost porážky.