Trenéři se na tiskovce neshodli

"Vyhráli jsme zaslouženě. Měli jsme více šancí," řekl na tiskové konferenci trenér olomoucké rezervy Zdeněk Psotka. "Nevím, kolik měl soupeř možností. Já viděl jednu střelu na bránu. My jsme naše šance bohužel nedokázali využít," oponoval trenér Bohemians Zdeněk Hruška.

Trenéři se na tiskovce neshodli

V potěmnělé místnosti o jedné fungující zářivce odpovídal na dotazy novinářů jen domácí trenér. Olomoucký Psotka s úsměvem na rtech zhodnotil utkání a poté už jen poslouchal diskusi mezi žurnalisty a Hruškou. Proč jste ani jednou nevystřelili na branku? Chybí koncový hráč? Jak je to s fyzičkou mužstva? Proč chybují střední záložníci? Proč jste nestřídal dříve? Proč ještě hraje Melecký? Tak na podobné otázky musel Hruška během desetiminutové tiskové konference reagovat.

Zdeněk Psotka mohl být spokojený. Před zraky trenéra A mužstva Petra Uličného i všemocného klubového funkcionáře Jiřího Kubíčka jeho tým vyválčil v Praze tři body. "Byl to kvalitní zápas. Bohemka nás zaskočila v úvodu obou poločasů. Pak jsme ale hru vyrovnali a prosadili se i kombinačně. Domácí měli hodně standardních situací. Myslím, že to sudí posuzoval až příliš přísně. V útoku skvěle zahrál Babnič, který dokázal podržet míč. Vyhrát na Bohemce, kde vládne bouřlivá atmosféra, je vždy velký úspěch," zhodnotil devadesát minut olomoucký kouč Zdeněk Psotka, který u mužstva působí už tři roky.

Zdeněk Hruška připomněl neproměňování šancí a k množství standardních situací poznamenal: "Od začátku sezóny zahráváme samé standardky ze strany. Ještě jsme neměli možnost zahrávat něco kolem vápna. Proto nám chybí zatím úspěšnost z těchto situací." Zahrávání rohových kopů se tentokrát ujali oba střední záložníci - Marcel Melecký a Jiří Dozorec. Prvně jmenovaný nedokázal míč zvednou alespoň do úrovně hlavy, naopak Dozorec kopal výborné rohy. Oba však často chybovali ve středu hřiště při krátkých přihrávkách. "Ani jeden není typický špílmachr. Je ale pravda, že těch balónů jsme kazili opravdu hodně," podotkl Hruška.

První střídání v dresu Bohemians přišlo po 65.minutách, kdy Střihavku nahradil Kamenský. Další změna v sestavě nastala až deset minut před koncem, v době, kdy se tým už dlouho herně trápil. "Střídání musí přinést mužstvu prospěch, jinak je to zbytečné. Bohužel tentokrát ani jeden z nových hráčů hru neoživil. Kamenský měl za úkol rozpohybovat ofenzívu, ale nepodařilo se mu to," pravil Hruška. Celých devadesát minut odehrál Marcel Melecký, který však ve středu zálohy mnoho pozitivného nepředvedl. "No a koho byste tam dal místo něj," reagoval Hruška na otázku novináře. "Prostě musíme hrát s fotbalisty, které máme. To není žádná výmluva, ale fakt."