Ufff! Drnovické čáry - máry už neplatí

Kletba drnovického stadiónu je snad definitivně pryč. Šestkrát se fotbalisté Bohemians vydali na 240 kilometrů dlouhou cestu do Drnovic a šestkrát odjeli s prázdnou. Datum 19.10.2003 se do zelenobílé historie zapíše jako den, kdy klokani v Drnovicích poprvé neprohráli a navíc neinkasovali. "Chtěli jsme bodovat a to se povedlo. Byla to zasloužená remíza," řekl po zápase dobře naladěný a spokojený trenér Zdeněk Hruška. Dvě dýmovnice, zelená a žlutá, v sektoru fanoušků Bohemians symbolicky vymítily zlé duchy z drnovického stadiónu.

Ufff! Drnovické čáry - máry už neplatí

Trenéři na tiskové konferenci v útrobách útulného stadiónu předstoupili před tři novináře. Takový byl "zájem" o souboj dvou bývalých ligových týmů. Jako první dostal slovo trenér hostí, tedy Zdeněk Hruška. "Drnovice jsou jedním z favoritů soutěže a už proto je bod dobrým výsledkem." Kouč domácích Václav Daněk si byl též vědom síly soupeře. "Dlouho jsme se na Bohemku připravovali a věděli jsme o ní téměř všechno. Předvedla svoje silné zbraně - rychlé brejky a důraznou hru."

Trenéři se ve všech odpovědích shodli. O převaze Bohemians v 1.poločase prý nebylo pochyb. "Škoda, že jsme nedotáhli do konce některý z těch závarů," posteskl si Hruška. "V první půli jsme totálně selhali. Jestli to mám vyjádřit nějak statisticky, tak jsme podle mě prohráli 90 procent osobních soubojů. A to si před zápasem říkáme: ´Musíme se Bohemce vyrovnat v důrazu´," uzavřel Daněk kapitolu 1. poločasu.

"O přestávce jsem musel v kabině zvýšit hlas a zabralo to," přesouvá Daněk děj do druhého dějství. V něm naopak vládli domácí. "Drnovice měly spoustu standardních situací a ty byly hodně nebezpečné. Tím nás dostávaly pod tlak a chvílemi doslova přišpendlily k vlastnímu pokutovému území. Chtěli jsme si na ně vzadu počkat, ale špatně jsme řešili některé věci, včetně rychlých protiútoků. " podotkl Hruška k vývoji 2. půle. Resumé znělo z úst obou trenérů stejné. "Remíza je zasloužená."

Drnovice daly v domácích zápasech v této sezóně jen čtyři branky a v tomto zápase jen potvrdily, že koncovka je hodně trápí. "Proti zhuštěné obraně se neprosazují i mnohem slavnější týmy než jsme my," řekl Daněk. "Nerad do toho vstupuju," přihlásil se Hruška a pokračoval: "Ale podle mě vám dneska chyběl Tuma. Při těch standardkách...," vzpomněl trenér klokanů na zraněného kanonýra, který se proti Bohemce pravidelně trefoval. V dresu klokanů se jeden nový útočník představil. Byl jím Jiří Kopunec. "Má to těžký. Přišel do rezohrané soutěže, ale v dnešním utkání prokázal, že má fotbalové myšlení i techniku," ocenil jeho premiéru Hruška.

Příchod Kopunce z části řeší marodku týmu. "Střihavka je zraněný a zřejmě se už do konce podzimu neobjeví na trávníku. Má pohmožděný nárt," zdůvodnil absenci vysokého útočníka Hruška. "Podobně je na tom Vyskočil. Přetáhli jsme ho na hostování z Libuše, tam z toho byli nešťastní. Ale my jsme potřebovali někoho do útoku. No a Vyskočil se hned na prvním tréninku zranil, takže teď lítá po doktorech," přidal Hruška další střípek (kamínek) do mozaiky zraněných.