Hradec kope penaltu každý třetí zápas

Chybělo šedesát vteřin do konce prvního poločasu. Rozhodčí Čecháček zadul do píšťalky, podíval se na svého asistenta Peřinu a ten mu ukázal jasně - zákrok Tsuchiyi byl ve vápně. Pro hradecké fotbalisty to nebyla žádná neobvyklá situace. Votroci kopali již pátou penaltu v podzimní části druhé ligy. Jen Vítkovice kopaly pokutových kopů v probíhající sezóně dokonce sedm.

Hradec kope penaltu každý třetí zápas

Nekonečný penaltový příběh začali Východočeši psát hned ve druhém kole. Zápas proti Vítkovicím rozhodla úspěšná Šmardova penalta v závěru utkání. Také druhé domácí utkání Hradce Králové rozhodl pokutový kop. Necelou čtvrthodinu před koncem pokořil gólmana Brna B znovu Michal Šmarda. Votroci tak úspěšnými zásahy ze značky pokutového kopu kompenzovali špatnou disciplínu - v prvních třech zápasech měli tři vyloučené.

První Šmardův neúspěch přišel v 10. kole. Hradec kopal třetí penaltu v sezóně  - znovu na domácím hřišti, znovu za nerozhodného stavu, znovu v závěru utkání. Ovšem Šmarda střetnutí s Olomoucí B nerozhodl a skóre zůstalo 2:2. V Kunovicích Šmarda chyběl, a tak na sebe vzal zodpovědnost Tomáš Bouška (autor vedoucího gólu na Bohemians) a byl úspěšný. Hradec se díky jeho penaltové trefě dostal do vedení v zápase 13. kola. Penaltovou podzimní smršť zakončil Hradec v Praze. Stejně jako v předchozích čtyřech případech kopal penaltu za nerozhodného stavu, ale Šmarda podruhé v řadě neuspěl. Raba směr jeho střely vystihl.

Hradecká bilance pokutových kopů tedy zní: 5 pokusů, 3 úspěšné (2x Šmarda, 1x Bouška), 2 neúspěšné (2x Šmarda).