Sedmá trefa náhradního kapitána

"Bedna prodloužil Strnyho aut, měl jsem to akorát do běhu a stačilo nastavit hlavu. Máme to takhle nacvičené, nebyl to problém," stručně a výstižně popsal <b>Jan Rajnoch</b>, jak se mu podařilo v 81. minutě utkání s Hradcem Králové srovnat skóre. Tato branka byla už jeho celkově sedmá v jedenácti utkáních, která Rajny odehrál. Ve čtyřech zápasech totiž absentoval kvůli zlomenině lícní kosti. Jasně tak vévodí klubové tabulce střelců, jediným soupeřem je mu Libor Baláž s pěti přesnými zásahy. "Není důležité, že ty góly dávám zrovna já, důležitý je úspěch mužstva," použil tradiční, ale pravdivou formulku.

Sedmá trefa náhradního kapitána

Rajnoch nastoupil na tradičním postu defenzivního záložníka, partnera uprostřed hřiště mu tentokrát dělal Pavel Čapek. „Začali jsme hodně špatně, prvních deset minut se nám nepovedlo, pak jsme se ale rozehráli a myslím, že to po dlouhé době zase bylo ke koukání, nebo ne?,“ ptal se Rajny při odchodu z kabiny. Jenže na konci prvního poločasu přišla pohroma. Tsuchiya fauloval Semana, byl přísně vyloučen a navíc se kopala penalta. „Myslel jsem si, že k faulu došlo ještě před vápnem, ale naštěstí ji Raba Šmardovi zneškodnil.“

Pro Rajnocha vyloučení japonského spoluhráče znamenalo posun do stoperské dvojice k Švejdíkovi. „Žádná novinka, ve Spartě jsem obránce často hrával. V kabině jsme si řekli, že se bude hrát podle mě, že budu posledním hráčem a za mnou se již nikdo nesmí zapomenout,“ poznamenal Rajnoch. Právě pozice posledního hráče byla příčinou ostřejší hádky mezi ním a levým obráncem Martinem Třasákem na začátku druhé půle. „Rychle jsme si to ale vysvětlili, to k fotbalu patří,“ ujistil Rajny, že nešlo o nic vážného.

 

„V sedmdesáté minutě jsme dostali hodně nešťastný gól, ale podařilo se nám alespoň vyrovnat. Škoda, hosty jsme v podstatě do ničeho nepustili, celkem v klidu jsme je drželi,“ myslel si Rajnoch, který nastoupil při absenci potrestaného Janáčka s kapitánskou páskou. Jestli si jeho výborné podzimní bilance všímají i skauti z první ligy, o tom prý nic neví a ani ho to nezajímá. „Něco jsem na setkání s fanoušky slíbil a hodlám to dodržet,“ řekl rázně a dodal, že se již těší na setkání zítřejší. Přijdou prý všichni hráči a jen se obávají, že tisková místnost bude malá. „Možná by nebylo od věci zamluvit nějakou pořádnou hospodu s plzeňskou dvanáctkou,“ smál se.

 

O tom, že to Rajny s Bohemkou myslí vážně, svědčí i fakt, že se začal věnovat trénování nejmenších fotbalistů. „Třikrát týdně chodím pomáhat s ročníkem 1996, moc mě to baví a osvobozuje od jiných starostí.“