V návštěvnosti až za Prachaticemi

Druhý díl statistického seriálu vám přináší obvyklé statistické položky. Možnou příčinu podzimního neúspěchu lze hledat ve výkonech na hřištích soupeřů. Jen šest získaných bodů a desáté místo v této statistické kolonce - to je hodně málo. Navíc je zarážející, že v devíti z patnácti zápasů Bohemka dostala první gól a musela dotahovat. Jen ve dvou případech se svěřencům trenéra Hrušky podařilo zápas otočit. Sečetli jsme pro vás i diváky, kteří na podzim přišli na druholigové stadióny. Možná vás překvapí, že klokani jsou v tabulce domácích návštěv až na pátém místě. I za Prachaticemi!

V návštěvnosti až za Prachaticemi

Zápasy DOMA: 6.místo, 14 bodů, 13:7

Ďolíček už není nedobytnou tvrzí. Zvykli jsme si v minulé sezóně a tento trend bohužel pokračuje i ve druhé lize. Loni na podzim byla bilance ještě horší - v první části sezóny jsme zaznamenali jediné vítězství. Tentokrát jsme si sice připsali čtyři tříbodové zisky, ale dvě porážky v osmi domácích zápasech (od Olomouce B a od Mostu) nejsou dobrou vizitkou. Ze všech druholigových týmů neprohrál doma jen Hradec Králové, ale ve čtyřech ze sedmi zápasů remizoval. Nejúspěšnější je v této statistice Mladá Boleslav se sedmnácti body. Bilance Bohemky hovoří za vše: 4 výhry, 2 remízy, 2 porážky.

Zápasy VENKU: 10.místo, 6 bodů, skóre 6:7

Je to lepší než loni. To jediné může zelenobílé těšit. Během loňského podzimu inkasovali klokani na hřištích soupeřů dvacet dva branek, letos jen sedm. Ovšem jediné vítězství na cizím hřišti (v Pardubicích) sráží tým do průměru. Bez výhry je jediný tým - Brno B. Navíc jsme na podzim sehráli venku jen sedm zápasů. Takže jaro bude z tohoto pohledu ještě náročnější..

1.POLOČASY: 22 bodů, skóre 9:7

Pro Bohemku nevídaná bilance, protože klokani byli v minulých sezónách známí pomalejším rozjezdem. Před třemi lety dokonce vyhráli jen dva poločasy za celou prvoligovou sezónu. Tentokrát hned šest triumfů v první půli, z toho však pět v prvních šesti zápasech. Co znamená tato změť čísel? V posledních devíti utkáních jen jednou vyhrála Bohemka první půli a jen dvakrát skórovala..

2.POLOČASY: 20 bodů, skóre 10:7

Hodně podobná bilance s prvním poločasem. V osmi případech (stejné je to i v prvním poločase) klokani nedokázali skórovat. Stejný počet druhých poločasů ale odehráli s čistým kontem. Ačkoliv se často mluvilo o špatné fyzické kondici, tento statistický údaj nic podobného nenaznačuje.

HRÁČI VE HŘE: 20 hráčů

Úzký kádr, častá zranění, několik hráčů na hostování. To jsou příčiny jednoho z nejnižších počtů vystřídaných hráčů za poslední léta. Loni na podzim vystřídali trenéři Borovička a Uhrin celkem 22 fotbalistů. Žádný z dvaceti hráčů, kteří se objevili na trávníku během druholigového podzimu, neodehrál méně než tři utkání. Znamená to, že každý fotbalista dostal šanci ve více zápasech. Prošek, Vyskočil, Morisaki a gólmani Steiner, Kolář - tito hráči zelenobílého kádru zatím ve druhé lize nedostali příležitost.

ŽLUTÉ KARTY: 3. nejmenší počet, 22 žlutých karet

Jen Sparta B, Jihlava a Drnovice dostaly méně žlutých karet. Tato bilance svědčí o dobré disciplíně v mužstvu Bohemians. V minulých sezónách byla sestava často oslabena o karetní hříšníky. Na podzim stál kvůli žlutým kartám jediný hráč - Libor Janáček.

ČERVENÉ KARTY: 8.nejmenší počet, 2 červené karty

Držíme se v průměru. Na Hradec a Olomouc (5 červených karet) nemáme. Naštěstí. Jednu zbytečnou červenou vyfasoval Baláž v Pardubicích za nešťastné zaškobrtnutí o obránce, který poté šikovně upadl. Druhá červená byla také přísná. Japonec Keita Tsuchiya řešil v utkání s Hradcem Králové protiútok soupeře faulem a sudí vyhodnotil situaci jako gólovou a japonského obránce bez předchozí žluté vyloučil.

DIVÁCI: 3.místo, celkem 22 485

1 349 diváků - tak zní průměr na domácí zápasy Bohemians. Na osm utkání do Ďolíčku se přišlo podívat 10 790 diváků, tedy počet, který obvykle navštěvoval jedno pražské derby ve Vršovicích. Úbytek diváků souvisí s výsledky, chátrajícím stadiónem a samozřejmě i s pádem do druhé ligy. Více diváků chodil doma povzbuzovat Mladou Boleslav (24 611), Kladno (16 870) i Prachatice (12710). Bohemka lákala na cizích hřištích. Slavný klub chtělo vidět celkem 11 695 příznivců. Při celkovém součtu diváků se tak klokani zařadili za Mladou Boleslav a Kladno.