Bednátor ovládl hokejovou odvetu

Druhý souboj o párečky, neboli hokejové utkání dvou týmů složených z hráčů Bohemians, vyhrálo tentokrát mužstvo vedené Alešem Bednářem. Zatímco v úterním zápase byly týmy rozdělené na "staré" a "mladé" hráče, ve čtvrtek byli nejprve zvoleni dva kapitáni, Bednář a Zoubek a ti si vybrali hráče do svých mužstev. Více než hodinové bitvě kraloval muž s maskou - Aleš Bednář. S brankářskou výstrojí a především uměním vychytal pro svůj tým vítězství. Šestnáct minut trvalo soupeři než poprvé překonal Bednátora, který v zápase kryl kolem pětatřiceti střel. "Tommy Salo!" Přirovnával hrdinu utkání ke švédskému gólmanovi spoluhráč Jiří Dozorec. "Měl radši hrát hokej," shodovali se s úsměvem fotbalisté na střídačce.

Bednátor ovládl hokejovou odvetu

Oproti úternímu utkání byla patrná jedna výrazná změna. Hráči sehnali hokejovou výbavu, a tak se proti sobě postavily dvě rovnocenně obrněné pětky. Na jedné straně stál v brance Bednář, ve druhém brankovišti střídavě polehával a postával provizorní gólman Radek Chadima. Ostatně, bývalý brankář a sekretář Bohemians dokazoval, že může se ctí hájit branku v kterémkoliv sportu. Tým Barevných vytrvale bušil do Bednáře, ale ten poprvé kapituloval až v šestnácté minutě, když už jeho tým vedl 2:0. Barevní měli lepší bruslaře, ovšem na překonání skvělého "Čapájeva" Bednáře bylo zapotřebí ještě něco navíc. Ten kousek umu v sobě našli zejména Charvát a Rajnoch. "Odmalička jsem v hokeji chytal. Padesát metrů za barákem jsme měli plácek, který jsme vždycky v zimě pokropili a už jsme hráli. Nikdy mě nenapadlo jít jinam než do brány," popisoval své začátky v hokejové brance fotbalový útočník Aleš Bednář.

Hokejová bitva nepostrádala krásné akce. Oproti úternímu střetnutí se hrálo rychleji a přesněji. Zlepšení bylo patrné a pokud to takhle bude pokračovat dále, mohli by borci v zelenobílém za chvilku hrát vyšší soutěž v hokeji než ve fotbale. David Zoubek prožil půl roku v Jokeritu právě ve stínu hokejových hvězd. Fotbal je ve Finsku jen v kolonce ostatních sportů. "Na hokeji jsem se byl podívat jednou. Hrálo se helsinské derby Jokeritu proti IFK. Byla tam fantastická kulisa. Majitel Jokeritu dává hodně peněz do hokeje a na fotbal už mu moc nezbývá. Ale ve Finsku se vydělává především na hokeji. To je vidět i na hale. Hartwall Aréna je nádherná, byl jsem z toho unešen," vyprávěl Zoubek, který se možná na sever Evropy na jaře vrátí.

Někteří hokejoví nadšenci šli štěstí naproti a před čtvrteční odvetou si nabrousili brusle. "To je změna, to je hrozný," hlásil před úvodním buly Ondřej Švejdík. Naopak nové ostří si pochvaloval Tomáš Strnad, který narozdíl od předešlého duelu nepředvedl ani jeden pěstní souboj. Ve čtvrtečním dopoledni se často vzpomínalo také na mistrovské tažení Vsetína. Žlutozelenými barvami dresu připomínal valašský tým Jiří Dozorec, který kromě hokeje umí podobným náčiním i florbal. V minulosti dokonce dostal nabídku z nejvyšší florbalové soutěže. No a druhá vzpomínka na Vsetín mířila na maséra Vladimíra Hrice. Ve slušivém kulíšku a teplákové soupravě při většině pobytu na ledě stál uprostřed hrací plochy a bedlivě sledoval hru. Hlavně neudělat žádný zbytečný pohyb, který by ho mohl rozhodit. "Vláďo, ty seš jak Jirka Dopita," křičeli hráči na maséra, který po vzoru tehdejšího vůdce Vsetína působil klidným dojmem. Je to šelma, která vyčkává na svoji kořist a pak vyrazí - říkalo se tehdy o Dopitovi. Masér Hric zvolil stejný styl hry, jen na tu kořist nikdy nevyrazil.

Vyhecovaný souboj skončil dvěma různými výsledky. Žlutí neuznali Szabův gól po rychlém rozehrání, zatímco Barevní se dožadovali platnosti vstřelené branky. Tak, či tak vyhráli Žlutí, kteří do hokejového boje vložili i fotbalové prvky v podobě zdržování a jiných "vymožeností". Hokejovou bitvu tentokrát shlédli i trenéři Hruška s Dobiašem. Podívat se přišel i sekretář Marčík. Hokej v podání zelenobílých láká, nezbývá než věřit, že podobně stoupající tendenci budou mít i jarní výkony na trávníku.

Žlutí - Barevní 8:7(6)

Branky: 2 Růžička, 2 Kolář, Melecký, Dozorec, Baláž, Rajnoch vlastní - 3 Charvát, 2 Rajnoch, Strnad,(Szabó)

Žlutí: Bednář, Střihavka, Růžička, Baláž, Táborský, Dozorec, Kolář, Melecký, Vyskočil

Barevní: Chadima, Zoubek, Rajnoch, Hric, Švejdík, Charvát, Szabó, Strnad