Podzemský: přišel, viděl, odešel

V přípravném zápase proti Blšanům se v obraně Bohemians představila nová tvář. Vedle Libora Janáčka se ve stoperské dvojici objevil Petr Podzemský. Málokdo si vzpomněl na jeho kratičkou epizodu v dresu Bohemians na počátku v devadesátých let. Mnohem více si devětadvacetiletého obránce pamatují fanoušci z jeho posledního angažmá v Plzni. "Měl bych do Bohemky přijít na půlroční hostování. Je to tak na devadesát procent," říkal Podzemský během zápasu v Horních Počernicích. "Zkoušeli jsme ho, ale nemáme zájem," sdělil po utkání trenér Dušan Uhrin.

Podzemský: přišel, viděl, odešel

Podzemský (v lize: 147 zápasů/ 2 góly) odehrál proti Blšanům šedesát minut. Pak z hřiště odkulhal a na jeho místo přišel Japonec Tsuchiya. "Srazil jsem se s někým v souboji a odnesla to holenní kost. Bude to ale v pohodě," zdůvodňoval Podzemský své předčasné odstoupení. Zkušený devětadvacetiletý obránce se nepředvedl v nejlepším světle. Při třetím gólu Blšan ho důraznější Zelenka připravil o míč a Podzemský už nestačil zakročit. Stovku diváků poté ještě "pobavil", když zakopl o míč a upadl na umělý trávník.

Podzemský na podzim odehrál za prvoligovou Plzeň deset zápasů, ale ještě před Vánoci mu trenér Cipro oznámil: "Už s tebou nepočítám." Podobný osud potkal i dalších šest jeho spoluhráčů, včetně Luboše Kozla, ještě nedávno fotbalisty Bohemians. "Chtěli jsme Podzemského vyzkoušet, protože by byl prakticky zadarmo. Ale není lepší než naši stopeři, proto ho nebereme," rozhodl po přípravném utkání trenér Uhrin.

Snaha o získání zkušeného stopera možná souvisí s nejistým osudem Miroslava Obermajera. Už loni odolával zkušený obránce vábení Viktorie Žižkov, teď je o něho znovu zájem. Pondělí 2.února je posledním dnem, kdy může přestoupit. Na post stopera má trenér Uhrin ještě k dispozici kapitána Libora Janáčka, Ondřeje Švejdíka a Keitu Tsuchiyu.