Končí přestupní termín.Koupíme někoho?

Pondělí, 2.února - poslední den k uzavírání přestupů hráčů s profesionálními smlouvami. "K tomuto datu chceme mít kádr uzavřený. Ovšem je možné, že získáme ještě nějakého hráče bez profesionální smlouvy," říká trenér Dušan Uhrin mladší. Pokud by hráči chtěli z Bohemians odejít mají jedinou možnost - směrem na Východ. Do Ruska a některých dalších asijských zemí se může přestupovat až do 12.března. Zbývá posledních pár hodin na doplnění kádru.<br /><br /> <i>Definitivní přehled příchodů a odchodů vám přineseme zítra</i>

Končí přestupní termín.Koupíme někoho?

BRANKÁŘI

"Musíme ještě udělat jednoho brankáře," říkal po přípravném utkání s Blšany trenér Uhrin. Jednička mezi tyčemi, Pavel Raba, je po artroskopii kolena a ještě musí posilovat, aby vrátil noze ztracenou jistotu. Na testech byl v Bohemce Peter Hodulík ze Slovenska, ale neuspěl. Funkcionáři Bohemians projevili zájem o Michala Václavíka v současnosti čtvrtého gólmana ve Slavii. Ovšem Slavie by ho pustila na půlroční hostování jen v případě, že by prodloužil s červenobílými smlouvu. A to Václavík nechce, protože by rád změnil dres definitivně. Přestupem do jiného klubu. "Možná získáme nějakého gólmana bez smlouvy," doplňuje trenér Uhrin. V tom případě se na příchod nového brankáře nevztahuje dnešní uzávěrka.

OBRÁNCI

Ještě není rozhodnuto o odchodu Miroslava Obermajera. Podzemský na testech neuspěl, a tak jedinou novu tváří v obraně je Kamil Novotný z Poštorné.

ZÁLOŽNÍCI

Záložní řada zaznamenala návrat dvou exhradecký hráčů. Michal Lesák se vrátil do týmu a přesunul se do středu záložní řad, Ondřej Szabó bude trenérovi také k dispozici. "Náš návrat se definitivně vyřešil. Já mám ještě zdravotní problémy, ale už začínám trénovat s mužstvem. Začátek jarní části určitě stihnu," říkal po zápase s Blšany Ondřej Szabó. Zimní testy nedopadly dobře pro Šefrnu, kterého trenér Uhrin neangažoval. "Máme hodně záložníků  a Šefrna takto vysokou soutěž nikdy nehrál. Myslím si, že máme ve stávajícím týmu lepší hráče," zdůvodnil Uhrin.

ÚTOČNÍCI

Podobně jako Šefrna dopadl také Aleš Majer. Vzhledem k přetlaku ofenzivních hráčů nedostal nabídku k dalšímu učinkování v dresu Bohemians. Jeho působení se tak omezilo jen na část zimní přípravy.

"Našemu kádru nejvíce pomůže, až se všichni uzdraví. Sestava je nedozrálá a proto musíme čekat na marody. Například proti Blšanům nastoupil Střihavka, který ještě nebyl zcela fit a na trávníku je to potom vidět," hodnotí Uhrin stávající kádr. Klokany čeká ve čtvrtek další přípravný zápas a hráči se už pomalu mohou těšit na herní přípravu. "Teď ještě dokončujeme hrubou část a 7.února se vrhneme na herní přípravu. Tam musíme týmu vštípit naše představy," dokončuje Uhrin.