Konečně dobrá obrana, chválí Uhrin

První přípravné utkání na přírodní trávě v letošním roce přichystalo trenéru <b>Dušanu Uhrinovi</b> příjemné překvapení. V Nymburce remizovali jeho svěřenci s Petržalkou 1:1. "Konečně jsme hráli vzadu bez chyb. Jedině útočník Střihavka zbytečně fauloval ve vápně a byla z toho penalta," hodnotil utkání Uhrin. Právě obrana trápila Uhrina v předchozích zápasech. V posledních dvou utkáních dostala Bohemka devět gólů.

Konečně dobrá obrana, chválí Uhrin

"Do obrany se vrátil Lesák, protože Třasák byl zraněný a chtěl jsem sestavu stavět od zadu. To znamená s důrazem na kvalitu defenzívy," vysvětluje Uhrin návrat Lesáka ze středu zálohy na původní místo pravého obránce. Na místě defenzivního záložníka se tentokrát představil Japonec Tsuchiya.

"Měli jsme šance. Hra dopředu byla nápaditá, což je posun oproti utkání s Blšany. Bednář a Čapek šli sami na branku, Baláž střílel těsně vedle," vypočítával kouč Bohemians příležitosti svých svěřenců a dodal: "Bylo vidět, že kluci mají radost ze hry na přírodní trávě."

Poprvé se v sestavě objevil brankář Michal Václavík, který přišel na hostování ze Slavie. "Bude to velká opora. Proti Petržalce byl výborný při zakládání útoků a výborná je také jeho práce nohou. Dobře čte hru, což mu pomáhá i při oranizování obrany. Svým výkonem mě potěšil," hodnotí největší zimní posilu Uhrin.

Další novou tváří v základní sestavě Bohemky byl Zdeněk Koukal. V týdnu se vrátil z hostování v Pardubicích a proti Petržalce se postavil do útoku vedle Bednáře. "Hrál dobře. Měl za úkol napadat rozehrávku soupeře a být aktivní, což plnil. Ovšem nebyl tolik využíván při ofenzívě, dostával málo míčů," říká Uhrin na adresu Koukala.

Další přípravné utkání sehraje Bohemka znovu v Nymburce. V sobotu se utká s Hradcem Králové. V pondělí 9. února pak fotbalisté Bohemians odjíždí na herní soustředění právě do sportovního střediska v Nymburce.