Bohemka na cvičišti: útočné manévry

Přechodu z obrany do útoku bylo zasvěceno soustředění, které skončilo ve čtvrtek v Nymburce. "Zaměřili jsme se především na ofenzívu a nácvik útočných variant. V přípravném zápase proti Banské Bystrici se nám to osvědčilo. Dopředu jsme hráli velmi dobře," pochvaloval si trenér <b>Dušan Uhrin mladší</b> čtyřdenní soustředění. "Proti Bystrici jsme měli šest šancí a dvě z toho jsme proměnili," doplnil.

Bohemka na cvičišti: útočné manévry

Proměňování šancí, varianty rychlého protiútoku, postupný přechod z obrany - tomu všemu se fotbalisté Bohemky věnovali pod vedením trenéra Uhrina. Nechyběla ani nová tvář, Daniel Huňa. "Je to rychlý, hbitý útočník. Dakáže si pokrýt míč. Takový typ nám v ofenzívě chyběl," hodnotil trenér čtyřiadvacetiletého fotbalistu, který v uplynulých letech působil v druhé lize ve Spojených státech jako amatér.

Do kolonky "zkoušky" se dá zařadit také Strnadův post defenzivního záložníka. "Proti Banské Bystrici jsme ho na tomto místě chtěli otestovat. Prvních třicet minut se hledal, ale pak to bylo dobré," řekl Uhrin. V zimě odešli dva střední záložníci, nikdo na jejich místo nepřišel, a tak musí Uhrin vybírat z domácích zdrojů.

Uhrinovi komplikuje situaci stále se nevyprazdňující marodka. Obermajer promarodil téměř celou zimu, Pavla Novotného trápí lýtko, se zdravotními problémy nastoupil a poté odstoupil Lesák. "I proto jsme vyzkoušeli Tsuchiyu na kraji obrany. Hrál to už i v tréninku a zvládá to bez chyb. Věřím však, že do začátku jara budou všichni marodi v pořádku. Vždyť ještě chybí měsíc," dívá se do budoucna s nadějí kouč zelenobílých.