Šachista Francúz se bude ženit

Minulý týden si v Blšanech odkroutili jedny z posledních dnů přípravy fotbalisté ruského Zenitu Petrohrad. V rámci přípravy sehráli také utkání s Bohemians (1:1). My jsme pro vás připravili sondu do duší všech pěti bývalých klokanů. <b>Kamil Čontofalský</b> neprožil zrovna šťastný rok, ale ten letošní už slibuje lepší vyhlídky. A to nejen na poli fotbalovém, ale i v životě soukromém.

Šachista Francúz se bude ženit

Bývalý brankář Bohemians má z pětice bývalých klokanů asi nejsložitější situaci. V brance může stát jen jeden a tím byl v sezóně převážně ruský reprezentant Malofjejev. "Francúz" odchytal v prvním roce svého působení tři ligové zápasy a devět pohárových. "Poznal jsem tady novou situaci. Jako dvojka se musím soustředit na zápas, který přijde jednou za měsíc a v něm ukázat, co umím. Bylo těžké nastupovat s vědomím, že i když se vám utkání povede, nebudete příště hrát," říká Kamil.

Na našich stránkách jsme vám v minulém roce přinesli článek o Čontofalském a jeho přání odejít z klubu. "Bylo to po utkání s Dynamem Moskva, kdy jsme inkasovali sedm gólů. Hodili to na mě a já měl chuť se vším praštit. Objevila se nabídka z Liberce a i ze zahraničí, ale trenér Petržela řekl, že mě nepustí. Chce prý mít v týmu dva kvalitní gólmany." Čontofalského navíc zradilo zdraví. Prostě špatná sezóna se vším všudy. "Natáhl jsem si postranní vazy. Dva měsíce jsem byl psychicky dole," vzpomíná Čonty.

Petrohrad je krásné město, ale zábavy není nikdy dost. I proto si Kamil při nedávném soustředění v Blšanech pořídil novou počítačovou hru. "Dostali jsme jeden den volna, tak jsme s klukama vyrazili do Prahy. Koupil jsem si šachy," odtajňuje jednu ze svých zálib. "Šachy hrajeme s přítelkyní docela často, ale nijak zvlášť je neumím. Prostě je mám rád a takhle na počítači je to docela dobré zpestření soustředění." Kamil bydlí v Petrohradě se svou přítelkyní, která se brzy stane jeho manželkou. "V létě se chceme brát. Ona je z Litvínova, ale svatba by měla být v "mých" Košicích."

Na soustředění v Blšanech si Čontofalský zachytal proti Bohemce. "Bylo to zvláštní. Vlastně vůbec poprvé jsem chytal proti Bohemce. I když už moc kluků neznám. Občas si zavolám s Cháďou nebo Liborem Janáčkem. Nejvíc jsem v kontaktu s Karči Kiselem, ale ten už je v Liberci," vypočítává kontakty a ještě se vrací k přípravnému zápasu, který skončil 1:1. "Ruský chlapci byli hodně překvapení z důrazu, který předvedla Boehmka. Pro nás to byl takový normální zápas, ale klokani lítali jak blázni."