Marodka se vyprazdňuje, Uhrin má jasno

V přípravném utkání proti rezervnímu týmu Slavie se představila sestava, která by měla vyběhnout v prvním jarním utkání proti Xaverovu. "O sestavě už mám jasno. Změnit to můžou jen zranění," říká trenér Dušan Uhrin. Právě jedna taková komplikace mu vznikla během sobotní přípravy. Ze hřiště odkulhal Pavel Novotný, se kterým kouč počítal překvapivě na post stopera. "Novotný má chronické problémy s achilovkou. Nevím, nevím, ale myslím si, že se do týdne nedá do pořádku," předpokládá trenér.

Marodka se vyprazdňuje, Uhrin má jasno

Pavel Novotný odstoupil po půlhodině přípravného utkání v Nymburce. "On s tím má už dlouho problémy. Vždycky se mu to vrací především v zimě, v létě to je lepší," doplňuje trenér Uhrin. Na Novotného místo přišel Švejdík, který se na stoperu zřejmě objeví i na Xaverově. "Švejdík hrál celou přípravu dobře. Na postu stopera rozhodně nebudeme mít slabinu," říká kouč. Ondřej Švejdík odehrál většinu přípravných utkání právě vedle Janáčka. I proto překvapilo zařazení Pavla Novotného na pro něj netradiční post stopera. "Na Xaverově bude těžký terén i soupeř a rozhodne třeba jen jeden gól. Chtěl jsem vsadit na Novotného zkušenost, ale zranění mu zřejmě nedovolí nastoupit," zdůvodňuje Uhrin svoji volbu.

V obraně se s největší pravděpodobností neobjeví Miroslav Obermajer. Jeho angažmá v Číně je stále zahaleno tajemstvím. "Nic nového," poznamenal Obermajer po sobotním utkání. Zkušený obránce a věrný klokan během utkání trénoval s několika dalšími hráči na vedlejším hřišti. Trenér ho do hry nenasadil. "Obermajer stále neví, co s ním bude. Navíc po zranění nemá odehráno dost zápasů. Netroufnu si, poslat ho do mistrovského zápasu. Zatím..," poznamenává na adresu "Obra" Dušan Uhrin. O Obermajera má zájem jeden čínský klub, ale obránce Bohemky dosud neobržel pozvání na testy.

Marodka se vyprázdnila. Na lůžku zůstává několik posledních mohykánů. Nejkomplikovanější je situace okolo Michala Lesáka. Ten si minulý týden poškodil vazy v koleni a čeká ho dlouhá pauza. "Lesák bude chybět asi dva měsíce. Je to velká ztráta. Jevil se dobře ve středu zálohy," podotýká na Lesákovu adresu Uhrin. "Na postě defenzivního záložníka jsem už několikrát vyzkoušel Strnada a zahrál velmi dobře." Trenérova slova zelenobílý "Discobolos" potvrdil v utkání se Slavií. Výborná hra hlavou ho předurčuje k výkonu důležité funkce ve středu hřiště.

Stav nemocných se o víkendu zastavil na čísle 4 (Lesák, P.Novotný, Bednář, Dopzorec) a s přibývajícími dny by měl klesat. Bednář se v sobotu ráno probudil s nateklou tváří a ještě týž den musel vyhledat pomoc zubaře. Problémy se zuby by však během týdne měly ustat, takže Bednář bude moci vyběhnout na Xaverově. "Nechtěl jsem to riskovat tady v Nymburce. Hned jedu na pohotovost," říkal po zápase Aleš Bednář. "Proti Slavii se v dobrém světle ukázal i Střihavka. Předvedl dobrý pohyb a připravil dva góly," hledal možnou alternativu trenér Uhrin.

Mezi marody se zařadil i Jiří Dozorec. "Měl jsem angínu a dobíral jsem léky. V pondělí už budu trénovat," řekl ke své absenci během sobotního zápasu. Zdá se tedy, že kromě dlouhodobě zraněného Lesáka by měl mít Uhrin v blízké době k dispozici kompletní kádr. Tedy i s novou posilou útočníkem Danielem Huňou, jehož přestup se v minulém týdnu dotáhl do zdárného konce.

Předpokládaná sestava proti Xaverovu: Václavík - K.Novotný, Švejdík, Janáček, Třasák - Baláž, Strnad, Čapek, Táborský - Bednář, Koukal