Jaro začíná! Jedeme na Xaverov

Druholigové jaro začíná! Zimní přetahování o akcie jde do pozadí, hlavní roli teď budou hrát fotbalisté. Předposlední Xaverov má pro jaro jediný cíl: záchranu! Zahájit cestu vzhůru chtějí fotbalisté z Horních Počernic už v utkání proti Bohemce. Na podzim Bohemians převálcovali Xaverov 3:0. Důležitý zápas začíná v sobotu v 10:15 a s velkou pravděpodobností bude vyprodáno. Pár stovek vstupenek bude k dostání přímo na stadióně před začátkem utkání. Zápas druhé ligy byl vyprodán naposledy před pěti lety. V roce 1999 se na utkání Ratíškovice - Staré Město přišlo podívat 5100 diváků.

Jaro začíná! Jedeme na Xaverov

Xaverov je sice až předposlední, ale od Bohemky ho dělí jen pět bodů. Trenér Miloslav Machálek má k dispozici zkušený kádr. Co do fotbalových kvalit, tak Xaverov patří určitě výše než je v současné době. Mezi opory patří záložník Frýdek a útočník Myšák. Xaverov na podzim doma vyhrál jen třikrát a mnoho gólů v Horních Počernicích nepadalo. Celkové skóre ze sedmi domácích utkání mají červenočerní 8:7.

Bohemka má na hřištích soupeřů co napravovat. Jen jednou dokázali klokani na podzim pokořit druholigového soka na jeho vlastním hřišti. Podařilo se to v Pardubicích. Klokani odjeli v pátek na soustředění do Průhonic, kde stráví noc před utkáním. Trenér Dušan Uhrin se tak po devíti měsících objeví znovu v mistrovském zápase na lavičce zelených. V sestavě Bohemky bude určitě chybět zraněný Lesák, dále pak Obermajer, který je na testech v Turecku a s největší pravděpodobností i Pavel Novotný, který si obnovil zranění achilovky. Tsuchiya má stop za vyloučení v podzimním utkání s Hradcem.

Historie fotbalu v Horních Počernicích sahá do roku 1920, kdy začal místní klub hrát pod názvem SK. V šedesátých letech jste místní klub mohli najít ve statistikách pod názvem Drůbežářský průmysl Xaverov Praha. V současné době probíhá na Xaverově rekonstrukce stadiónu a v čele klubu stojí podnikatel Vojtěch Tomi. Ten je jako jediný zástupce druhé ligy ve Výkonném výboru ČMFS.

Posily Xaverova v zimní přestávce: Svoboda (z Hradce Králové), Stibůrek a Bálek (ze Slavie), Laštůvka (z Olomouce), Smola (z Plzně).

Předpokládaná sestava Bohemians: Václavík - K.Novotný, Švejdík, Janáček, Třasák - Baláž, Strnad, Čapek, Táborský - Koukal, Bednář.