Baláž se divil, Bednář se kál

Zatímco zraněný Martin Frýdek rozdával v útrobách stadiónu úsměvy, okolo kabiny fotbalistů Bohemians bylo ticho. Trenér Dušan Uhrin se zpovídal novinářům na tiskové konferenci a jeho svěřenci se pomalu trousili po skupinkách do svých aut, kterými do Horních Počernic přijeli. V kabině se pár minut po utkání objevil také Michal Vejsada, kterého v příštím týdnu čekají jednání o další existenci klubu. K hráčům neměl žádnou řeč, jen postával společně se sekretářem Chadimou.

Baláž se divil, Bednář se kál

"Nespokojenost," to byla jednotná odpověď všech hráčů při otázce na výsledek zápasu. Ovšem vzhledem k průběhu to byla ještě šťastná remíza. Někteří fotbalisté Bohemky vycházeli z kabiny rozčílení, jiní to brali s nadhledem. "No, to zase bylo. S balónem jsem se prakticky vůbec nepotkal. Ve druhé půli mi ho jen jednou přihrál Václavík, jinak jsem nedostal jedinej míč," podivoval se nad útočnou kreativitou svých spoluhráčů Libor Baláž. Všechny "útoky" byly ve druhém poločase opravdu vedené přes levou stranu.

Diváci se fotbalového představení dočkali s malým zpožděním. Většina to přivítala, protože dorazit včas na výkop v 10:15 není nic jednoduchého. "Tak, já jsem jedu z Prahy dvě hodiny vlakem a teď nic nebude," poznamenal vtipnou glosou jeden z fanoušků. Na hodinkách bylo čtvrt na jedenáct a fotbalisté nikde. V sektoru zelenobílých příznivců už se začalo spekulovat  o tragickém scénáři. "Sebrali nám licenci." "Hráči stávkujou." To byly nejčastější poznámky. Důvod opoždění výkopu o pět minut byl však prozaický. "Tomáš Strnad si těsně před nástupem šel ještě měnit kolíky a trochu se zdržel," říkal po utkání David Střihavka. Proto týmy nastoupily na trávník až krátce po oficiálním času výkopu a hrát se začalo v 10:20.

První šanci připravil klokanům domácí gólman Víšek. Špatným odkopem trefil Čapka, který přiťukl míč Bednářovi. Ten ale tak dlouho váhal se střelou do prázdné branky, až o míč přišel. "Prostě jsem to podělal," nehledal po utkání výmluvy Aleš Bednář. "Asi jsem se zalekl šance. Chtěl jsem se dostat ještě blíž k bráně, ale uklouzl jsem a o míč přišel," popisoval příčiny selhání v první velké možnosti Bohemky. Útočníci se poté už do žádné šance nedostali. Bednář dal v přípravě tři góly, ale v prvním jarním druholigovém zápase zapadl v šedi zelenobílé ofenzívy.