Uhrin udělá změnu v ofenzívě

Poslední trénink před důležitým utkáním s HFK Olomouc absolvovali fotbalisté Bohemians v sobotu odpoledne. Sraz byl ve 14 hodin, o půl hodiny později už byli hráči seřazení na trávníku a naslouchali pokynům trenéra Dušan Uhrina. Po předzápasové přípravě se klokani rozprchli znovu domů a neodjeli na žádné soustředění. I to je jedno z úsporných opatření. "Na Moravu jedu poprvé v životě v den zápasu," podivoval se brankář Michal Václavík. Fotbalisté vyjedou od hlavní brány vršovického stadiónu v neděli v půl deváté.

Uhrin udělá změnu v ofenzívě

Nepodařený výkon proti Xaverovu bude mít zřejmě dohru i při sestavování základní jedenáctky na nedělní zápas. "Budou změny," prohlásil ještě před sobotním tréninkem trenér Dušan Uhrin. "Uděláme změny v ofenzivní části. Ta v prvním utkání nebyla vůbec dobrá. Dále pak ještě zvážíme zařazení Strnada do základu, protože měl v týdnu zdravotní problémy," dodal kouč. Marodka zůstala stejná jako v minulém týdnu. Na tréninku jen vyklusával Pavel Novotný, na fyzickou zátěž zatím může zapomenout Michal Lesák. "Lesák ale tak za týden, za dva, už bude moci začít s přípravou," objasňuje trenér situaci.

S testů v čínském klubu se vrátil Miroslav Obermajer a je připraven nastoupit. "Když se tak dívám, tak Obermajer odtrénoval  v únoru asi jen čtrnáct tréninků, teď byl pryč, tak si bude muset ještě chvilku počkat," říkal trenér při pohledu do papírů, kde má pečlivě vypsanou docházku všech hráčů na tréninky. Obermajer se měl výsledky testů dozvědět už v pátek, ale manažer mu zatím rozhodnutí nesdělil.

Sobotní výsledky druhé ligy trenéra vcelku potěšily. "Je dobře, že Kunovice prohrály. Brněnské béčko by se v případě potřeby v závěru soutěže posílilo, takže je lepší, když zůstanou Kunovice poslední." Na přímou otázku, zda se dívá na tabulku nejprve odspodu nebo odshora, odpoví po chvilce váhání. "Nejdříve se dívám dolů. Důležité je vždycky nesestoupit a pak můžeme myslet na něco jiného. Nemá cenu si něco namlouvat. Prostě záchrana je důležitá." HFK Olomouc je pro klokany velkou neznámou. "Nenašel jsem na Bohemce žádnou videokazetu z prvního utkání, matně si pamatuji, že jsem HFK viděl jednou v životě hrát. Ale mám zprávy, že se jim povedla zimní příprava a jejch prohra v prvním jarním zápase byla náhodná a nešťastná," rozděluje se o své jediné znalosti soupeře trenér Uhrin.

Sobotní trénink trval přesně hodinu. Výbornou střeleckou formu prokázal Aleš Bednář, který trefoval krásné voleje při centrech z obou stran. Právě Bednář odjíždí do Olomouce trochu nervózní. "Manželka má v pondělí termín. Má se nám narodit druhá holčička. Teď o víkendu přijela tchýně, tak to bude hlídat místo mě. Já musím do Olomouce," hlásil Bednář, který se tak brzy ocitne doma v ještě větší "opozici" - k manželce a dceři přibude další "ženská".

Rozcvička, cvičení na obratnost, centry, střelba a nakonec hra na dvě branky. To byl program sobotní přípravy.  V závěrečném fotbálku se proti sobě utkala dvě mužstva. Na jedné straně Václavík, Tsuchyia, Janáček, Třasák, Baláž, Strand, Szabó, Koukal, Bednář a proti nim Raba, Kamil Novotný, Obermajer, Švejdík, Čapek, Dozorec, Táborský, Huňa, Střihavka. I z toho se daly vypozorovat možné varianty pro nedělní utkání s HFK Olomouc. Patnácti minutové miniutkání rozhodl jedinou brankou Szabó.

Předpokládaná sestava Bohemians: Václavík - K.Novotný, Janáček, Tsuchyia, Třasák - Baláž, Švejdík, Szabó, Táborský - Bednář, Koukal.