Bednář na čekané: nejdříve gól, teď dcera

Aleš Bednář neodjížděl do Olomouce s lehkou myslí. Doma totiž nechal manželku, které chybí jen hodiny do porodu. Na pondělí 15.března jí lékaři stanovili termín. Bednář se přesto rozhodl odjet s týmem do Olomouce a udělal dobře. Dal totiž jediný gól utkání. "Manželku hlídala tchýně. Nařídil jsem doma striktní zákaz mě o čemkoliv informovat. Kdyby se něco stalo, měla tchýně volat sanitku a mně to říci až po zápase. Chtěl jsem se plně soustředit na důležité utkání," říkal Aleš Bednář v neděli večer. Proti HFK Olomouc se vysoký útočník dočkal gólu po dlouhých osmi měsících, na dceru si bude muset ještě pár dnů počkat.

Bednář na čekané: nejdříve gól, teď dcera

V letošní sezóně chyběl Bednář jen dvakrát v základní sestavě. Jediný gólový zářez si připsal hned v prvním kole proti Xaverovu. Od té doby nic. "Dneska se mi kluci smáli. Dát gól po osmi měsících, to není pro útočníka moc dobrá vizitka," uvědomuje si "Bedna". "Byla to nacvičená akce. Na rohy máme určená místa, kam nabíháme. Ale já jsem tentokrát zůstal stát, protože si mě nikdo nevšímal a míč směřoval přímo na mě. Podíval jsem se, kde stojí gólman a v pohodě jsem zamířil. Obránce se to snažil ještě vykopnout, ale už to bylo za brankovou čárou," popisoval osmadvacetiletý útočník rozhodující okamžik zápasu.

V minulém zápase proti Xaverovu se ofenzivní hráči příliš nepředvedli, včetně Bednáře. "Tentokrát jsme hráli určitě lépe. Byl mnohem kvalitnější terén, i když ve druhém poločase už to bylo hodně rozryté. V první půli jsme byli jasně lepší, ale chyběla nám finální přihrávka," zamýšlel se Bednář nad průběhem utkání. "Odpoutali jsme se od pásma sestupu a můžeme myslet na horní patra. Škoda, že Boleslav porazila Drnovice. Pro nás by bylo lepší, kdyby to dopadlo opačně nebo kdyby to skončilo remízou. Takhle máme na postup ztrátu osm bodů. Ještě se o to popereme," dodal odhodlaně.

Trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší o nasazení Bednáře do základní sestavy ani chvilku nepochyboval. "Je to profesionál. Musel se oprostit od myšlenek na domov. Bednář je pro nás důležitý při hře v poli, ale musí se zlepšit před bránou," popisoval svoje rozhodování kouč. Bednář nakonec odehrál celých devadesát minut.

Bednář není žádný goleador. Snad v jediné sezóně zažil gólové žně. "Před třemi lety jsem byl v dresu Pardubic druhým nejlepším střelcem druhé ligy. Tehdy vyhrál soutěž kanonýrů hradecký Černý. Mně se podařilo dát v pěti zápasech šest gólů, to byla dobrá série," vzpomíná Bednář. "Nejsem tak dobrý v koncovce. Když vidím Ševčenka, jak z jedné šance dokáže rozhodnout zápas, tak mám co dohánět. Ale kdybych to uměl, tak asi nehraju za Bohemku," zamyslel se Bednář při sledování utkání Série A Juventus - AC Milán.

Teď už se myšlenky Aleše Bednáře upírají jen k manželce. "V pondělí máme termín porodu, ale lékaři říkají, že to ještě nevypadá. Tak uvidíme. Do týdne by ale holka měla být na světě," říkal Bednář. Do nedělního utkání by tak osmadvacetiletý útočník už měl nastoupit jako dvojnásobný otec. Doma už na sestru čeká čtyřletá Adélka. "Jméno už máme vybrané. Bude to Terezka," potvrdil "Bedna", že už je vše připravené. Nejen paní Bednářové udělal Aleš svým gólem proti HFK radost. Po vítězství v Olomouci by totiž už nic nemělo bránit vyplacení mezd za únor. Michal Vejsada už má připraven obnos pro všechny zaměstnace Bohemians: 1,2 miliónu korun.