Standardky - spása Bohemky

Také utkání v Mladé Boleslavi potvrdilo sílu standardních situací Uhrinova týmu. Jediný gól padl po rohovém kopu a hlavičce Švejdíka. Roh Bohemka vybojovala po přímém kopu Třasáka. Herní projev týmu se zlepšil - zvětšuje se počet šancí, ale góly ze hry nepřicházejí. Naposledy se ze hry trefil Baláž, když na podzim v Prachaticích vypíchl míč obráncům a úspěšně zakončil. Od té doby dala Bo´hemka v pěti zápasech pět gólů, všechny ze standardních situací, a získala tak devět bodů.

Standardky - spása Bohemky

O zahrávání rohových a přímých kopů se v Bohemce stará dvojice Třasák - Szabó. V Mladé Boleslavi se ve 31.minutě postavil k rohovému praporku Szabó a Švejdík zakončil. "Máme to nacvičené. Na přední tyči prodloužil Bednář a já se objevil ve středu malého vápna sám. Už stačilo jen umístit," popisoval gólovou situaci samotný autor. Pro stopera Švejdíka to byla třetí trefa v této sezóně. Jednadvacetiletý obránce nastupuje pravidelně od desátého kola. Na Xaverově dal první jarní gól Bohemky.

Klokani v posledních šesti zápasech dali vždy jeden gól a stačilo to k bodovému zisku. Ubylo zbytečných chyb v obraně, které provázely minulé Uhrinovo angažmá ve Vršovicích. "Dříve jsme dělali hodně individuálních chyb. To teď není. Standardní situace bráníme zónově, někteří hráči mají vysoké fotbalisty soupeře na starosti osobně," rozebírá Dušan Uhrin bránění standardek soupeře. Ale pozor! Bohemka dostala na jaře dva góly a oba byly ze standardních situací. Xaverov vyrovnal po rohovém kopu, Vítkovice po přímém kopu. V obou zápasech měli klokani vyhrát, zbytečné góly je připravily o body.

útočné standardní situace zvládá Bohemka výborně. Horší je to už s proměňováním šancí ze hry, zejména brejkovými situacemi. V posledních dvou utkáních je bilance hodně tragická: 6 sólových nájezdů - 0 gólů. "Trénujeme nájezdy i na tréninku, ale pořád je to hrůza. Minule nás to stálo vítězství, tentokrát jsme to naštěstí ubránili," říká Ondřej Švejdík.

Poslední góly ze standardních situací

15.KOLO: BOHEMIANS - HRADEC KRÁLOVÉ 1:1

81.minuta - Dlouhé autové vhazování Strnada prodloužil na přední tyči Bednář a Rajnoch hlavičkou vyrovnal.

16.KOLO: XAVEROV - BOHEMIANS 1:1

42.minuta - Podobná situace jako v předchozím případě. Dlouhé autové vhazování Strnada. Na rohu malého vápna šli do souboje i dva klokani - Baláž a Bednář. Odblokovali obránce a Švejdík dvěma dotyky s míčem a střelou o tyčku z malého vápna dal první gól utkání.

17.KOLO: HFK HOLICE - BOHEMIANS 0:1

65.minuta - K zahrávání standardních situací se po dlouhé době dostal uzdravený Szabó. Na jeho rohový kop si v klidu počkal Aleš Bednář a hlavičkou poslal míč k tyči.

18.KOLO: BOHEMIANS - VÍTKOVICE 1:1

28.minuta - Koukal byl ve velkém vápně faulován a k penaltě se postavil nejmladší hráč na trávníku - osmnáctiletý Ivo Táborský. Střelou doprostřed branky dal vedoucí gól Bohemians.

19.KOLO: MLADÁ BOLESLAV - BOHEMIANS 0:1

31.minuta - Szabó zahrával rohový kop, na přední tyči prodloužil míč Bednář a uprostřed malého vápna se po míči vrhl hlavičkou Ondřej Švejdík.