Jedenatřicáté kolo Premier League

Jen osm zápasů bude hodnoceno v Tipovačce 31. kola Premier League. Zápasy Portsmouth - Arsenal a Manchester United - Charlton byly odloženy. S tipy vám radí komentátor Galaxie Sport <b>Tomáš Radotínský</b>.

Jedenatřicáté kolo Premier League

Sobota 3. dubna

Fulham - Birmingham City:
Fulham je v domácím prostředí jen stěží k poražení. Zatím zde podlehl pouze čtyřikrát, naposledy před dvěma měsíci. Jeho konkurent v boji o evropské poháry prochází výkonnostními výkyvy: nejprve inkasoval pět gólů v Middlesbrough, vzápětí rozprášil Leeds. Dá se předpokládat vyrovnaná partie. Tip: 0.

Newcastle United - Everton: Newcastle si komplikuje život matnými výkony na hřištích soupeřů, kde už dlouho nevyhrál. Doma však pokaždé hraje jako vyměněný. Everton ještě musí pojistit svou záchranu. Ke kýžené čtyřicetibodové metě mu scházejí dvě výhry. Na severovýchodě by však bodovat neměl. Tip: 1.

Tottenham Hotspur - Chelsea: v londýnském derby je favoritem druhý tým tabulky. Chelsea jde totiž od vítězství k vítězství a na vedoucí Arsenal už ztrácí jen sedm bodů. Kanonýrům Tottenhamu se zasekla puška, už čtyřikrát v řadě neskórovali. Kohouti tak mohou na poháry pomalu zapomenout. Tip: 2.
Galaxie Sport vysílá přímý přenos od 15:55.

Middlesbrough – Bolton Wanderers:
utkání bude reprízou nedávného finále Ligového poháru, v němž triumfoval Middlesbrough. Boltonu se od té doby příliš nedaří, minule však dokázal vyzrát na Newcastle. Venku však čeká na tříbodový zisk již více než dva měsíce a sérii by ani tentokrát neměl protrhnout. Tip: 1.

Wolverhampton Wanderers - Southampton: domácí Vlci se sice statečně perou o každý bod, ale navzdory tomu se pozvolna hroutí do hlubiny. Čtyřikrát v řadě nevyhráli a na 17. příčku, znamenající spásu, mají šestibodové manko. Southamptonu se vede hlavně doma, venku se tříbodového úspěchu nedočkal od 13. prosince. Tip: 0.

Neděle 4. dubna

Aston Villa – Manchester City:
na slavné vítězství v derby proti United zatím City nenavázali. Jejich starosti se záchranou jsou tak stále aktuální. Aston Villa je naopak ve formě a na 4. místo, přes které vede cesta do předkola Ligy mistrů, jí scházejí jen tři body. Na podzim přitom svému soupeři podlehla 1:4. Jenže časy se mění... Tip: 0.

Liverpool – Blackburn Rovers: Blackburn je doma kouzla zbavený, ale venku patří k nebezpečným protivníkům. Na hřištích soupeřů má šestou nejlepší bilanci z celé ligy, mimojiné sebral body Aston Ville, Newcastlu či Birminghamu. Liverpool však v poslední době dokáže před vlastním publikem vyhrávat. Tip: 1.

Pondělí 5. dubna

Leeds United - Leicester City:
bitva na život a na smrt! Oba kluby jsou akutně ohroženy sestupem a sousedí spolu v tabulce. Předposlední Leeds ztrácí na 18. Leicester tři body, takže hosté by se možná spokojili i s remízou. Hovoří pro ně i aktuální výkonnost. V posledních šesti kolech nenašli přemožitele. Tip: 0.