Penalta měla jít pod břevno, nepovedlo se

"O penaltě se ani bavit nebudeme, že ne?," pronesl s úsměvem <b>Ondřej Szabó</b> po odchodu z kabiny po utkání se Spartou B. Ve dvaaosmdesáté minutě mohl po faulu na Střihavku pojistit tři body, ale penaltu mu gólman Grigar zlikvidoval. "Věřil jsem si, byli jsme určení s Táborákem, ale ten už na hřišti kvůli zranění nebyl. Střela měla jít pod břevno, ale prostě to nevyšlo," nesnažil se hledat výmluvy. "Až do konce zápasu jsem se pěkně bál, protože ztracená výhra by pak ležela na mně."

Penalta měla jít pod břevno, nepovedlo se

Jinak ale Szabó pokračoval v parádních jarních výkonech, dirigentskou taktovku Bohemky třímal pevně ve svých rukou. "Dali jsme balón na zem, docela nám to, hlavně v první půli, šlo." Svým dílem přispěl i na rozhodující branku zápasu. Po jeho rohovém kopu skóroval v deváté minutě Zdeněk Koukal. "Není to nacvičený signál, kluci jen vědí, že roh kopu dvěma způsoby," prozradil Szabó.

V prvním poločase se "Sabič" dostal i k několika střelám ze střední vzdálenosti, ale ani jedna si cíl nenašla. "Dvakrát jsem si možná mohl ještě počkat, jednou mi balón vůbec nesedl." Po změně stran už se fotbalová krása první půle trochu vytratila. "Podvědomě jsme začali bránit výsledek, s tím prostě nic neuděláte, ani když si v kabině stokrát řeknete, že na to nesmíte myslet. No a Sparta taky poměrně přitvrdila. Někdy až za hranici únosnosti, řekl bych," uzavřel hráč, jenž na jaře fanoušky klokanů mile překvapil výrazným nárůstem formy.