Tři hráli dobře, jinak hrůza, řekl Uhrin

Trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší jen málokdy jmenuje na tiskové konferenci konkrétní hráče. Po zápase v Olomouci udělal výjimku. "Výkon byl katastrofální, ale aby se nesvezli s celým mužstvem všichni, musím vyzdvihnout Szaba, že dobře podporoval ofenzívu a dvojici stoperů Švejdík - Janáček za zvládnutou obranu," pochválil Uhrin trojici fotbalistů v zelenobílém. "Bohemka má zkušenou obranu. Měli jsme tlak, ale nepustili nás před bránu," vyzdvihnul defenzivní činnost Klokanů trenér olomoucké rezervy Zdeněk Psotka.

Tři hráli dobře, jinak hrůza, řekl Uhrin

"Hráli jsme dobře v prvních minutách, vlastně až do neproměněné penalty. Moc šancí jsme si však nevypracovali," ohlížel se trenér domácích Psotka. Jakmile přišla zmínka na penaltu, vložil se do debaty Uhrin. "Jestliže to někomu spadlo na ruku, tak to nebylo v situaci, která by zaváněla gólem. Kdyby domácí proměnili penaltu, bylo by to nespravedlivé," řekl Uhrin. Pro olomoucké "béčko" to byla druhá penalta v posledních dvou zápasech. Ani minulý týden v Drnovicích však Hanáci tuto výhodu nevyužili. "Rýgel dává v tréninku deset z deseti, ale přijde zápas a jistota je pryč. Trénovat to nijak nebudeme, je to jen a jen v psychice," zamyslel se Psotka nad neutěšenou potencí svých svěřenců ze značky pokutového kopu.

Oba trenéři se vyjádřili i k další zajímavé situaci. Od 25. minuty chytal olomoucký brankář Todor Kjutčukov s pohmožděným kotníkem, který si poranil v jednom ze soubojů. Po ošetření pokračoval dále, ale viditelně pokulhával, nevybíhal na centry a nebyl si jistý při odkopech. "Nechtěl jsem ho střídat. Na lavičce seděl jen sedmnáctiletý dorostenec a toho jsme proti Bohemce nechtěli stavět. O přestávce jsme Kjutčukovi zatejpovali kotník a ve druhé půli alespoň stál v brance a organizoval obranu. Tím byl pro nás cenný. Při inkasovaném gólu mu příliš nepomohli obránci, kteří nejprve míč tečovali a poté nepokryli důrazného hráče hostí," postavil se za svého gólmana trenér. Klokani o zranění brankáře Olomouce moc dobře věděli. "V první půli tam nemusel stát nikdo. Bohužel jsme jejich gólmana ohrozilili minimálně, ačkoliv jsme hráčům o přestávce říkali, že je zraněný, ať ho vyzkouší," řekl Uhrin.

Trenér Uhrin nemohl být spokojen s přístupem většiny svých hráčů. "Špatně jsme přistoupili k první půli. Výkon byl katastrofální, nejhorší na hřištích soupeřů během jara. Nedostali jsme se do zápasu a ani po vedoucí brance jsme nedokázali hrát na brejky. Jsem zklamaný," hodnotil Uhrin nepodařený výkon.