Koukal je případ pro Bohnice, řekl Vejsada

Rozhodčí Gruber podruhé v krátké době řídil zápas Bohemians. V tom předchozím odpískal proti Vítkovicím penaltu a jednoho hráče jim vyloučil. Tentokrát sudí naservíroval stejné menu v opačném gardu a po zásluze nařídil proti Klokanům pokutový kop a v závěru vyloučil <b>Zdeňka Koukala</b>. Dvacetiletý fotbalista se ohnal po soupeři, který mu bránil v rozehrávce a loktem ho srazil k zemi. "Byl to zkrat," přiznal Koukal. "Je to případ pro Bohnice," říkal nezlobeně šéf klubu Michal Vejsada, když se chystal na zpáteční cestu do Prahy.

Koukal je případ pro Bohnice, řekl Vejsada

Celá situace vypadala zpočátku nevinně. Huňa byl v 82. minutě faulován na polovině hřiště  a Koukal chtěl rychle rozehrát, v čemž se mu snažil zabránit domácí Michal Vyskočil. Držel Koukala za dres, hráč Bohemky se ohnal a srazil Vyskočila k zemi. Sudí Gruber po poradě s asistentem Lukesem vytáhl červenou kartu. "Držel mě, tak jsem se ohnal. Vím, byl to zkrat, ale v tu chvíli jsem se prostě neovládl. Dopředu nabíhal Střihavka, chtěl jsem proto rychle rozehrát, ale Vyskočil mě chytil za dres," vysvětloval Koukal důvody svého počínaní. Dvacetiletý ofenzivní fotbalista nezažil podobnou situaci poprvé. "V chlapech to bylo moje první vyloučení, ale v reprezentaci jsem už jednu červenou kartu dostal. Bylo to za úplně stejný prohřešek," připomněl Koukal své působení v mládežnických výběrech České republiky. 

Trenér Dušan Uhrin nechtěl Koukalovo počínání blíže komentovat. "Teď musíme počkat, jak rozhodne Disciplinární komise," poznamenal Uhrin. Koukalův případ bude svazová komise projednávat na svém čtvrtečním zasedání. V podobných případech se tresty pohybují okolo tří zápasů nepodmíněně. Koukal bude jistě chybět v příštím zápase proti Brnu "B", což trenéru Uhrinovi komplikujke situaci v ofenzivním složení mužstva. Zranění jsou Baláž, Táborský, Pavel Novotný, Lesák a Bednář. Kdo tedy zbývá do zálohy? Szabó, Strnad, Čapek, Dozorec nebo novic Hanus.

Červená karta byla pro Koukala jen hrůzným vyvrcholením nepovedeného zápasu. Už o přestávce to právě dvacetiletý fotbalista nejvíce "schytal" v kabině. "Trenér měl ke mně hodně velké výhrady. Měl pravdu. Vyčetl mi, že jsem házel auty a rozehrával roh na konci poločasu. Měl jsem jen snahu, aby hra nestála," vysvětloval Koukal obsah přestávkové bouře v kabině. "Bylo to hodně bouřlivý, ale to je prostě fotbal," dodal. Trenér Uhrin byl v kabině hodně rozčílený. Koukala měl údajně dokonce chytit pod krkem. Tuto informaci však ani jeden z aktérů nepotvrdil. "K tomu nechci nic říkat," odvětil Koukal na přímou otázku. "Bylo to bouřlivější, ale nehledejte v tom žádnou senzaci," reagoval Uhrin. Důrazná trenérova řeč pomohla, protože na začátku druhé půle se jeho svěřenci gólově prosadili, ale pak se vše vrátilo do zajetých kolejí. Koukal se po přestávce stáhl z útoku do zálohy a na hřišti vydržel 82 minut.

Oficiální zdůvodnění v zápise o utkání:

81.min, červená karta, číslo 11 Zdeněk Koukal - prudké udeření míčem protihráče do obličeje v přerušené hře poté, co byl tímto hráčem faulován.