Sváteční střelec Třasák se těší na bitvu jara

Jediná gólová střela rozhodla o vítězství Bohemky v Kunovicích. Z pětatřiceti metrů napřáhl obránce Martin Třasák a s pomocí větru v zádech a mokrého trávníku propasíroval míč do sítě. "Byla to náhoda," říká skromně. Jeho první gól v zelenobílém dresu pomohl Bohemce k důležitým třem bodům a k udržení postupové šance. "V kabině se teď o tom často bavíme. Chceme postoupit, nikdo neví, jak se situace v lize otočí."

Sváteční střelec Třasák se těší na bitvu jara

Třasák si už pro letošní rok normu splnil. "Většinou dám tak gól za sezónu. To je taková moje taxa. Podobnou branku jako v Kunovicích jsem dal jednou ve Zlíně. Hrál jsem za Pardubice a Zlín tehdy ze druhé ligy postupoval do nejvyšší soutěže. Trefil jsem to halfvolejem přímo do šibenice. Bylo to skoro ze stejné vzdálenosti," vzpomíná na jeden ze svých druholigových gólů. Ve svých jednatřiceti už na velké putování fotbalovým světem nemyslí. "Já jsem v Bohemce spokojený. Pan Vejsada plní všechno, co slíbí, takže nemám důvod se někam stěhovat."

Třasák přišel do Bohemians před dvěma lety z Pardubic a až nyní se dočkal premiérového zásahu. I díky tomu se možná podívá znovu do první ligy. V minulé sezóně odehrál svých prvních dvacet zápasů v nejvyšší soutěži. Levonohý obránce skvěle zahrává standardní situace a právě po jeho centrech Bohemka nejčastěji střílí góly. Standardky budou základním kamenem i proti Kladnu. "Musíme vyhrát," říká Třasák jednoznačně. "Do kabiny za námi přišli pan Křížek a pan Vejsada, poděkovali nám za výkony a řekli, že by byli rádi, kdybychom se pokusili vykopat první ligu. Úkol zní jasně. Vyhrát tři domácí zápasy," popisuje Třasák úterní polední seanci hráčů s vedením.