V pět to začne! Vyhrát chtějí oba týmy

Vršovický Ďolíček zažije po delší době opět zápas s postupovým nábojem. Situace v první lize se vyvíjí tak, že by mohl do nejvyšší soutěže postoupit i třetí tým ligy. Pokud dnes Bohemka porazí Kladno přiblíží se mu na pouhé dva body. "Pokud neprohrajeme, přiblížíme se lize. A my postoupit chceme," hlásí kladenský sportovní ředitel Eduard Novák. Kladno, za které hraje i bývalý klokan Marcel Melecký, sedm zápasů neprohrálo, Bohemians už mají na kontě řadu patnácti zápasů bez porážky. Zápas můžete sledovat i zde na webu v on-line přenosu a večer ve zpravodajské relaci České televize BBV od 19:45 uvidíte sestřih nejzajímavějších momentů.

V pět to začne! Vyhrát chtějí oba týmy

Včerejší Ligové shromáždění hlasováním potvrdilo výsledky první ligy. Definitivními sestupujícími jsou týmy Žižkova a Plzně. "Ročník 2003/2004 je sportovně-technicky uzavřen. Pokud by byl někdo vyloučen z ligy nebo se do ní nepřihlásil, v tom případě se zvyšuje počet postupujících ze druhé ligy," řekl po zasedání Ivo Lubas, šéf profesionálních soutěží ČMFS. Znamená to, že podle svazových činovníků již neexistuje varianta, která by udržela Viktorii Žižkov v nejvyšší soutěži. Ligové shromáždění se skládá ze zástupců prvoligových a druholigových klubů. Bohemians v hotelu Praha zastupoval výkonný ředitel Jiří Křížek.

Fotbalový klub Synot včera ústy svého tiskového mluvčí deklaroval, že se do dalšího ligového ročníku přihlásí. "Máme dostatečné finanční rezervy a o naše hráče je velký zájem. Jsme schopni důstojně hrát ligu i po odchodu společnosti Synot," stojí v prohlášení. Slovácký klub, stejně jako ostatní, se musí do ligy přihlásit do 20.června, kdy začíná licenční řízení. Dnes zároveň začíná Disciplinární řízení se Synotem a obviněnými rozhodčími. Výsledkem může být i vyloučení klubu z nejvyšší soutěže.

Kladno by postup do ligy přivítalo, Pardubice se k tomu staví zdrženlivě, vedení Bohemians vyslovilo touhu postoupit do nejvyšší soutěže.