Jsme lepší než Drnovice, řekl Uhrin

"BOHEMKA U NÁS JE NEJLEPŠÍ!" Tak zní vítězný pokřik fanoušků Bohemians. V podobném duchu hovořil na tiskové konferenci i trenér Dušan Uhrin mladší. "Chtěli jsme dokázat, že jsme lepší než Drnovice i než Mladá Boleslav." Ani s jedním z vedoucích týmů Bohemka neprohrála a s každým získala čtyři body ze dvou vzájemných zápasů. "Gratuluji soupeři. Šampaňské jsme si do Prahy nevezli, věděli jsme, že to tady bude těžké," vyvrátil trenér Drnovic Josech Mazura myšlenky, že Drnovice už najisto počítaly s postupem do první ligy.

Jsme lepší než Drnovice, řekl Uhrin

Tisková konference po utkání proběhla rychle, i když novinářská účast byla nejvyšší v této druholigové sezóně. Všichni očekávali postup Drnovic, proto se přišli do Vršovic podívat a posbírat čerstvé dojmy oslavenců. Ale nic podobného se nekonalo. "Byl to dramatický zápas. Chtěli jsme vyhrát, ale určitě někde v podvědomí bylo, že nám stačí bod," připustil Mazura. "Po minulé ztrátě s Kladnem jsme se fanouškům chtěli omluvit výhrou. Remíza s Kladnem byla zklamáním pro nás i pro příznivce. Proto jsem moc rád, že se nám podařilo vyhrát," radoval se Uhrin.

Zatímco kouč Mazura byl velmi stručný, Uhrin se rozpovídal. "První půle se nám povedla. Líbilo se mi nasazení i hra ve středu pole. Góly ze hry prakticky už nedáváme, a tak jsme rozhodli znovu ze standardek. Ve druhém poločase jsme měli znovu převahu, snad je chvilku o obdrženém gólu jsme se nemohli otřepat. Za bojovnost jsme si vítězství zasloužili," řekl kouč. Hrálo se s velkým nasazením. Drnovice využily tří střídání už čtvrt hodiny před koncem, Bohemka odehrála zápas ve dvanácti mužích. Jediné střídání proběhlo v 89. minutě, kdy Střihavku nahradil Huňa. "Kdyby neměl Střihavka křeče, tak jsem nestřídal vůbec. Podívejte se, koho jsem měl na lavičce. Žádný z hráčů neměl více než 180 centimetrů (Huňa, Hanus, Jungr, Čapek - pozn.aut.), naopak Drnovice měli na hřišti téměř dvoumetrové obry. Na mokrém terénu rozhodovaly standardky a proto jsem nechtěl střídáním posilovat výškovou převahu soupeře," vysvětli Uhrin. Na lavičce se poprvé objevil i dorostenec Marek Jungr, ale příležitost nedostal.