Alois Jirásek by se divil

Slavný spisovatel a autor románu "Temno" by se asi hodně podivoval, kde všude bude jeho dílo zmiňováno. Nedělní zápas ve vršovickém Ďolíčku by se klidně mohl stát námětem pro Jiráskův román. Druhý poločas se odehrával za vytrvalého deště a mezi tmavá mračna se jen zřídka dostal paprsek světla. Hráči i diváci si tak fotbalové představení v šeru nemohli pořádně užít. "Osvětlení dosud neprošlo potřebnou revizí a v případě zprovoznění hrozí, že by mohlo dojít k úrazu. Revize by však stála hodně peněz," zdůvodnil předseda představenstva Michal Vejsada.

Alois Jirásek by se divil

Mezi diváky se objevil i Jan Rajnoch, stále nejlepší střelec Bohemians v této sezóně. Na podzim dal sedm branek, poté přestoupil do Synotu, ale stále vládne klubovým statistikám. Ani Rajny však nemohl být s výhledem na druhou půli spokojený. Šero znepříjemňovalo situaci hráčům i divákům. "Rozsvítit, rozsvítit," skandoval kotel pod tabulí. V minulých letech podobné prosby byly vyslyšeny, proti Drnovicím se však diváci nedočkali. "Nemáme peníze, nemůžeme svítit," zdůvodňovali si zelenobílí příznivci nastalou situaci. Důvod byl prozaičtější - světla na stadiónu prostě nefungují.

Brankář Bohemians Michal Václavík neměl v závěru utkání klid na duši. "Bál jsem se, aby někdo nevypálil z dálky, protože při tom šeru máte pomalejší reakce. Navíc foukal vítr a pršelo. Viditelnost byla opravdu hodně špatná," říkal po utkání nakonec spokojený Václavík. Nikdo z hráčů Bohemians, kteří byli na hřišti, naštěstí nemá problémy se zrakem. Při takovém šeru je dvojnásobně znát každá dioptrie. Příští domácí zápas v sobotu s Prachaticemi se hraje znovu od 17 hodin. Nezbývá než doufat, že se počasí umoudří a mraky se rozestoupí. Jinak strávíme v Ďolíčku další temnou hodinku...