Pět obrozených střelců

Stačilo stát po utkání na chodbě v útrobách vršovického stadiónu a všechno jste slyšeli. Z domácí kabiny se ozýval vítězný pokřik fotbalistů Bohemians. "BOHEMKA U NÁS JE NEJLEPŠÍ," skandovali všichni fotbalisté. Bohemka dávala v této sezóně v průměru jeden gól na utkání. Výhry 1:0, či remízy 1:1 byly téměř jistým výsledkem, až to přišlo… 29. května proti Prachaticím nastřílela pět gólů. Takový příděl přichystala soupeři naposledy 5. srpna 2001 v Příbrami. Po odchodu Rajnocha Klokani hledají střelce. I proto se možná o pět gólů postaralo pět různých hráčů. Zrekapitulujme si sled sobotních událostí i s komentářem jednotlivých aktérů.

Pět obrozených střelců

8.min. - 1:0, autor gólu: Aleš Bednář, asistence: Ondřej Szabó

Útočník Bednář se trefil už v minulém utkání proti Drnovicím. Také v duelu s Prachaticemi otevřel skóre. „Je to osvědčený signál. Vždy nabíhám na první tyč, když se kope roh z druhé strany, nabíhá na přední Švejdík. Stejný gól jsem dal proti Slavii minulý rok. Jediný rozdíl byl ten, že tehdy zahrával roh Třasák a tentokrát to byl Szabó,“ popisoval úvodní trefu Bednář, pro kterého to byl čtvrtý gól v sezóně. Bednář si v zápase připsal jeden gól a dvě asistence.

42.min. - 2:1, autor gólu: Ivo Táborský, asistence: Libor Baláž

Levý záložník Táborský se trefil podruhé v sezóně. „Baláž perfektně odcentroval, rychle jsem si míč zpracoval, gólman už byl blízko, tak jsem to napálil. Naštěstí to dobře dopadlo. Jinak jsem se necítil vůbec dobře, nijak mi to nesedlo. Ten gól mě zachránil,“ řekl po utkání střelec druhého gólu Bohemians.

46.min. - 3:1, autor gólu: Michal Lesák, asistence: Aleš Bednář

Lesák celé jaro promarodil, proti Prachaticím to byl jeho druhý zápas v základní sestavě po zranění kolena. „Zůstal jsem sám ve svém prostoru, Bednář mi to přistrčil, tak jsem to zkusil. Před zápasem jsme si říkali, že nějakou kombinací přes ně neprojdem, trenér nás nabádal, abychom hodně stříleli. Po utrápeném jaru je gól velký dárek a velká úleva,“ liboval si Lesák.

73. min - 4:1, autor gólu: Daniel Huňa, asistence: Aleš Bednář

Daniel Huňa dal svůj první gól v zelenobílém dresu nedávno v Olomouci, proti Prachaticím přidal druhou branku v profesionálních soutěžích. „Bedna mi to přihrál za obránce, já jsem si míč přiťukl před nohu. Viděl jsem, že gólman je hodně na přední tyči, tak jsem to napálil na zadní. Věděl jsem, kam střílím a věřil jsem, že to dám. Šel jsem na hřiště za dvougólového vedení, takže už jsme hráli v klidu,“ vyprávěl Huňa.

87. min - 5:1, autor gólu: Ondřej Szabó, odražený míč

Szabó ve středu zálohy velmi dobře dirigoval hru, kromě přihrávky na úvodní branku si i sám připsal gólový zápis. Po dlouhém autu Strnada trefil Baláž hlavou břevno a pak už přišla chvíle blonďatého záložníka. „Prachatická obrana míč odhlavičkovala přímo ke mně, přistrčil jsme si ho okolo obránce a vystřelil jsem směrem na branku. Já moc velký střelec nejsem. Když jsem byl ještě v dorostu, tak jsem dával tak osm gólů za sezónu. To byly časy. V Hradci jsem se trefil tak jednou ročně a to vlastně pokračuje dosud,“ říká autor dvou ligových gólů, který diváky pobavil už v minulém zápase, kdy rozhodl o vítězství nad Drnovicemi krásným přímým kopem.