Podle pravidel patříme do ligy, říká Uhrin

Devatenáct zápasů v řadě bez porážky, z toho patnáct pod trenérem Dušanem Uhrinem. Skvostná série a příchod staronového kouče přiblížily Bohemku k místům, kam patří - do první ligy. Bohemians jsou třetí a čekají na výroky orgánů fotbalového svazu. "Jestli to má být podle pravidel, tak patříme do ligy. Ať vzpomenu jakýkoliv případ z historie, nepamatuji, že by zůstal patnáctý tým tabulky. Vždy postupoval třetí," dodává prvoligové naděje kouč, který letošní sezónu završil vítězstvím v Hradci Králové 1:0. "Bylo to vítězství vůle," podotkl trenér domácích Zbyněk Dujsík.

Podle pravidel patříme do ligy, říká Uhrin

Nezvykle dlouho hodnotil utkání v úvodním proslovu trenér Bohemians Dušan Uhrin. Jindy stručný kouč se rozpovídal. "Utkání se vyvíjelo dobře, měli jsme celkově více ze hry. Prvních dvacet minut ovlivnila nervozita ve středu hřiště, nedokázali jsme se přes hustý střed prosadit. Až ke konci první půle jsme se zvedli a Táborský s Balážem měli šance, které se prostě musí proměňovat. Hnali jsme hráče do útoku a vyplatilo se to. Vyhráli jsme zaslouženě," řekl Uhrin, který měl v utkání šťastnou volbu při střídání. V 57. minutě poslal na hřiště autora gólu Daniela Huňu a pár vteřin před gólem vypustil do arény i Střihavku. "Huňa byl na správné místě, bylo to i o štěstí. Střihavka šel místo Janáčka. Náš kapitán totiž nechodí na standardky, kterých jsme chtěli v závěru využívat. Tento tah se vyplatil, ale po vedoucím gólu jsme museli znovu přeskupit řady. Lesák šel na stopera, ale ten závěr nebyl nejjistější."

Trenér Hradce Králové Zbyněk Dujsík musel po porážce v Mostě přiznat další prohru. "Hosté měli větší vůli, nasazení. Věděli jsme o síle Bohemky ve středu hřiště, proto jsme trochu přeskupili řady. Ve druhé půli jsme se vrátili ke klasickému rozestavení 4 - 4 - 2, ovšem do zakončení jsme se pořádně nedostali. Naopak jsme otevřeli hru a Bohemka chodila do odkrytých prostor," zamyslel se Dujsík a ještě si postěžoval na fyzickou připravennost svých podřízených. "V 70.minutě jsme fyzicky odpadli, už jsme nedokázali reagovat balón s obvyklou rychlostí."

Bohemka znovu rozhodla ze standardní situace. Tentokrát tradiční jarní zbraň zakončil Daniel Huňa. "Rozhodli jsme se pro zónové bránění, ale v konkrétním případě čtyři minuty před koncem udělal jeden z hráčů individuální chybu. Vyplynulo to z únavy," řekl Dujsík